Moderator: Moderator
Karol B. napisał(a):Czy po zaslepieniu EGRu wolniej silnik sie nagrzewa a tym samym czasie? Np na postoju 10min

) i ubyło ponad 2 litry płynu. Po tym zdarzeniu wymieniono korek w zbiorniczku wyrównawczym bo mechanicy podejrzewali że nie radzi sobie z ciśnieniem(nie pomogło bo płyn dalej wywalało) następnie wymieniona została uszczelka pod głowicą (zagotowanie się było skutkiem nieposłuchania mężowskiej rady co do wymiany - uszczelka już wcześniej szwankowała). Wymieniono czujnik i termostat. Samochód ładnie się teraz ogrzewa. Z tymi wężami to regularna sprawa. Nie mam pojęcia co teraz może szwankować? Dziś w drodze gdy temperatura podskoczyła to szybko zjechałem na pobocze i zajrzałem pod maskę ale wiatrak również się nie włączył. Mogę się jedynie przyznać do grzechu zaniedbania bo olej czeka już 3 tys na wymianę ale to pierwszy raz tak się zdarzyło więc nie powinno odgrywać większej roli. Pomóżcie proszę bo ręce opadają i przepraszam za elaborat - chciałem konkretnie opisać sytuację.Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 32 gości