Witam!
Mianowicie mam 2 problemy:
1. Chodzi o temperature, wskazowka ciezko sie podnosi dopiero po dluzszej jezdze dochodzi do 70 stopni, ale dzis go troche pogazowalem i skoczyla mu na ok 80 ale zaraz spadała. Otwarłem maske i krecily sie wentylatory(czy one nie powinny od 92 stopni sie zaczac krecic?). Co ja mam wymienic termostat czy jakies czujniki??
2. Jeśli chodzi o obroty to dzis zauwazylem ze jak sie juz "nagrzeje" to strasznie powoli spadaja na jałowym, męczy mnie to bo u ojca w aucie nie spadaja tak powoli. W czym tu jest problem?
1,9Td, 92r
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Co do pierwszego problemu to może czujnik jest poprostu zepsuty ( oszukuje na skali) A wentylatory jak pracują to jest dobrze. proponuje podpiąć sie pod vaga bedziesz wiedział czy to czujnik. natomias na 2 problem nieiwiem kolega tez ma 1z i też mu strasznie wolno obroty spadaja.
- Vwmori
- Czytacz
1 problem - nie patrz na ten wskaźnik bo on tam gówno pokazuje .... podłącz się pod komputer zobacz jaka jest rzeczywiście temperatura (hmm w TD już można coś takiego sprawdzić VAGiem ?
) ja powiem tak ja mam cały czas 80 stopni ... a teraz ostatnio jak się cieplej zrobiło jest 90
tak samo i jak źle pokazuje ilość paliwa tak i źle pokazuje temperature .....
2 problem - to diesel normalne że tak obroty spadają powoli ... przynajmniej w autach z którymi miałem styczność jeżeli rozumiem co napisałeś .... tak zaobserwowałem
) ja powiem tak ja mam cały czas 80 stopni ... a teraz ostatnio jak się cieplej zrobiło jest 90
tak samo i jak źle pokazuje ilość paliwa tak i źle pokazuje temperature .....
2 problem - to diesel normalne że tak obroty spadają powoli ... przynajmniej w autach z którymi miałem styczność jeżeli rozumiem co napisałeś .... tak zaobserwowałem

- morsdicti
- Members
u mnie tez powoli obroty spadają, nie przejmuje sie tym zbytnio 

SPRZEDAM >Black VW Golf III GTD TD+IC<
-

kajtek - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
u mnie tak jak u przedmówcy
widocznie tak musi być