Witam mam taki problem od jakiegos czasu auto gasnie podczas jazdy widzialem juz kilka takich postow ale nic konkretnego na nich nie znalazlem bylem na kompie nie pokazuje bledu nawet w momecie kiedy auto zgaslo byl podlaczony i nic. Auto gasnie kiedy ma ochote jade 1000km jest ok ale na odcinku 100m zgasnie 20 razy. Wszystko dziala kontrolki swieca poza swiecami kreci lecz nichce zapalic do mometu w ktorym nie pojawi sie choc na moment spirala swiecy, od czasu do czasu kiedy zgasnie to slychac takie pukniecie gdzies w okolicy wlacznika swiatel , czasem nawet skwierczenie i w tedy podrywa predkosciomierz do 10 km/h i opada niema znaczenia czy auto jest cieple czy zimne. Mam seryjny imo i jakis alarm na ktorym jest napisane Viper tak juz bylo jak kupilem czy to moze miec jakies znaczenie? Prosze o pomoc bo odkad mieszkam we Wroclawiu to jazda tym autem jest niemozliwa...
Z Gory Dziekuje!!
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
fabryczny alarm szwankuje
Za włącznikiem świateł jest czarna puszka wyciagnij ja i posprawdzaj luty
może masz gdzieś zimny i głupieje
Tez z tym walczyłem :
http://www.golf3.pl/topics4/do-czego-ta ... t20920.htm
Jak ja wyciągnąć bez uszkodzeń to masz tutaj:
http://www.golf3.pl/topics10/dziwne-cyk ... t21295.htm
Za włącznikiem świateł jest czarna puszka wyciagnij ja i posprawdzaj luty
może masz gdzieś zimny i głupieje
Tez z tym walczyłem :
http://www.golf3.pl/topics4/do-czego-ta ... t20920.htm
Jak ja wyciągnąć bez uszkodzeń to masz tutaj:
http://www.golf3.pl/topics10/dziwne-cyk ... t21295.htm
- darkker
- Badacz tematu
Maciejas, posprawdzaj sobie bardzo dokładnie okablowanie ECU czy nie jest gdzieś uszkodzone. Zwróć szczególną uwagę na miejsce w okolicy filtra kabinowego (przeciwpyłkowego) Tam czesto dostają się gryzonie, które gryzą co popadnie. A jest teraz taki okres, że to dziadostwo pcha się dosłownie wszędzie.
Pozatym kostka stacyjki może Ci wariować.
Pozatym kostka stacyjki może Ci wariować.
[shadow=red] Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) [/shadow] Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
-

Repsol - Badacz tematu
Z kostka stacyjki sie licze dlatego ze wydaje mi sie ze cos tam czasem nie laczy niestety musiałem zrobic podmianke na auta i zostawic go w domu bo niedalo rady jechac wiec zabiore sie za robote najpredzej w przyszly weekend, mam nadzieje zebrac dosc informacji gdzie i czego moge szukac bo rozpruje go do zera jak zaczne byle efekt pozytywny. Pozdrawiam i czekam na nowe pomysly
- Maciejas
- Berbeć
panowie pomocy.moj diselek tez gasł podczas jazdy wiec postanowilem wykrecic ta puszke za włacznikiem od swietel bo mam fabryczny alarm niby jest wszystko z nia ok ale po podłaczeniu nie swieca mi kontrolki na desce i auta nie moge odpalic .odrazu napisze ze nic nie poprawiałem lutownica .odkreciłem,zobaczyłem i przykreciłem i na to wychodzi ze tez cos spierniczyłem.pomozcie bo jutro do pracy nie dojade 

- rydzek102
- Berbeć
rydzek102, pewnie kostka stacyjki siadła Ci do reszty. Raczej na 95% tam szukaj usterki.
[shadow=red] Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) [/shadow] Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
-

Repsol - Badacz tematu
panowie ale ja przy stacyjce nic nie grzebałem.przed odreceniem czarnej puszki od alarmu odkreciłem takie małe cos ktore było obok puszki, podłaczone kostka z 3 kabelkami i juz wtedy kontrolki mi nie swieciły na desce . 

Ostatnio edytowano 1 lis 2009, o 18:57 przez rydzek102, łącznie edytowano 1 raz
- rydzek102
- Berbeć
rydzek102 napisał(a):przed odreceniem czarnej puszki od alarmu odkreciłem takie małe cos ktore było obok puszki, podłaczone kostka z 3 kabelkami i juz wtedy kontrolki mi nie swieciły na desce .
To zakręć spowrotem to "małe cos" i zobaczysz czy jest poprawa.
Bez urazy... ale w taki sposób to nikt Ci tutaj sensownie nie pomoże. Raz twierdzisz, że odkręciłeś tylko do czarnej puszki i nic tam nie robiłeś przy niej a teraz, że odkręciłeś takie małe coś.
W każdym bądz razie ja się pogubiłem...

-

Repsol - Badacz tematu
Pewnie odkreciles takie male cos zwane immobilajzerem. To powodzenia w odpalaniu 

VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
- Bradley
- Fanatyk
to coś to czujnik położenia nad poziomem morza - barometr inaczej ...
nie wpływa na zapłon silnika - po odłaczeniu tego ustrojstwa auto bierze uśredniony sygnał (mapa awaryjna) wysokości nad poziomem morza - skutki uboczne - auto może dymic na wyższych wysokościach (jeżdząc w górach) - nowsze modele po 95 czujnik ten mają wbudowany w ECU
co do problemu - odepnij jeszcze raz immo - sprawdź połączenia (piny w gnieździe) - możesz też rozebrac i przelutowac nogi przekaxników wewnątrz - jeśli auto ma alarm - będą tam 2 przekaxniki - jeśli tylko immo - jeden )
nie wpływa na zapłon silnika - po odłaczeniu tego ustrojstwa auto bierze uśredniony sygnał (mapa awaryjna) wysokości nad poziomem morza - skutki uboczne - auto może dymic na wyższych wysokościach (jeżdząc w górach) - nowsze modele po 95 czujnik ten mają wbudowany w ECU
co do problemu - odepnij jeszcze raz immo - sprawdź połączenia (piny w gnieździe) - możesz też rozebrac i przelutowac nogi przekaxników wewnątrz - jeśli auto ma alarm - będą tam 2 przekaxniki - jeśli tylko immo - jeden )
-

leopard - Members
Panowie powiedzcie mi czy moje auto moze niemiec czegos takiego ? albo ja jestem slepy alebo nie wiem oco chodzi rozkopalem go poraz kolejny i nic nie moge znalesc kur.... widze przekazniki w dole, po lewej rece jakas brazowa moze pomaranczowo ciemna okragla wtyczke od ktorej wychodza jakies kabelki i po prawej stronie zaraz za obudowa licznika jakas podstawka czy cos z kostkami jest czarna żółta i niebieska a obok nastepne chyba ale tam juz niewidac dokladnie wydaje mi sie ze biala zielona i biala ale pewnien nie jestem wiec moje pytanie gdzie jest ta cholerna puszka... bo chory sie juz robie od tego
prosze pomocy!!!
prosze pomocy!!!- Maciejas
- Berbeć