Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
tdi 1z
Witam mam problem z golfinozą tj. strasznie przenoszą sie drgania silnika na karoserje mimo ze poduszki pod silnikiem są nowiutkie i wewnątrz słychac straszne dudnienie zwłaszcza gdy są małe obroty a wysoki bieg. Dzwięk jest podobny jakby wydech stukał o podłoge ale tak niejest nic onic nie puka nigdzie niema śladów otarć ani pukniec jestem mechanikiem i generalnie ogarniam w zasadzie wszystko ale to mnie przerasta niemam bladego pojecia czemu tak jest. proszę o mpomoc. Dzieki i pozdr.
- darius variant
- Berbeć
te drgania pojawiły sie po wymianie poduszek?? czy juz bylo i dlatego wymieniles poduszki??darius variant napisał(a):strasznie przenoszą sie drgania silnika na karoserje mimo ze poduszki pod silnikiem są nowiutkie
a uklad wydechowy nie jest gdzieś za bardzo napiety...

-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
poduszki zmieniłem bo zaczeło coś walic jakby silnik stukało podłuznice poprawilo sie ale sa drgania.drrzy deska boczki wszystko idzie od silnika. a tlumnik o nic nie puka.
- darius variant
- Berbeć
Wiem ze to smiesznie zabrzmi ale stawial bym na elastyczny lacznik na rurze wydechowej (tzw.siatke) u mnie w A4 w TDi byla w srodku rozerwana harmonijka i czasami samochod wpadal w rezonans i telepal sie na boki jak kisiel..
Przy okazji polecam siatki BOSALa jesli by sie okazalo sie to wina siatki
Przy okazji polecam siatki BOSALa jesli by sie okazalo sie to wina siatki
- kaczmarr_
- Berbeć
to w ogóle nie jest smieszne,wrecz bardzo dobra uwaga.kaczmarr_ napisał(a):Wiem ze to smiesznie zabrzmi ale stawial bym na elastyczny lacznik na rurze wydechowej
-bo to także moze być przyczyną tego problemu...
słuchaj - bo te drgania są na biegu jałowym, niech ktoś ci z tyłu noga delikatnie depnie na wydech aby sie troszkę naprężył i słuchaj-czuj czy nadal bedzie wszystko sie trzesło...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1