Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
szarpniecia podczas przyspieszania
witam wszystkich serdecznie. Mam broblem z moja golfinom 1.9tdi 90km. Mianowicie wystepuja szarpania podczas przyspieszania i to najczesciej jest jak pedał jest wcisniety do oporu czyli przy bardzo duzym obciazeniu. i nie zalezne na jakim piegu ale najczesciej na 4 i 5. gdy pszyspieszam delikatnie to nie ma zadnych szarpniec i samochud rozpedza sie normalnie tylko jak jest durze obciorzenie a objawia sie to tak jak by były przerwy na 0,2sekundy w dostawie paliwa. co to moze byc.
-

slinok18 - Berbeć
to znasze jak mam to sprawdzic i wogule i co wiele innych
[ Dodano: 2012-02-23, 18:19 ]
powiem tak byłem na diagnostyce i nic nie wykazało. czytałem rózne fora i tam było mnustwo wskazówek.
-wymieniony filtr paliwa na nowy nie pomogło
-sprawdziłem wszystkie wężyki i babelków tez nie widac przez przezroczyste węzyki
-te wezyki od podcisnienia tez sprawne
-wtryskiwacz sterujacy stukałem przy 2500obr nic nie przerywał ani zadnych obcych objawów
-wydaje mi sie ze jak sciagnołem wtyczke od predkosciomierza do było troszke lepiej ale nie jestem pewien moze mi sie tylko zdawało
moze cos przeoczyłem wiec prosze was o pomoc bo skonczyły mi sie pomysły
[ Dodano: 2012-02-23, 18:20 ]
a i dodam ze z paleniem nie ma problemu pali idealnie i nie kopci ani nic
[ Dodano: 2012-02-23, 18:22 ]
a od tego co go kupiłem jakis 1miesiac temu mówił ze niedawno regenerował pompe no i faktycznie wyglada z wieszku jak nowa czysciutka i wogule wszystkie srubki zablabowane farba
POMOCY!!!!
[ Dodano: 2012-02-23, 18:19 ]
powiem tak byłem na diagnostyce i nic nie wykazało. czytałem rózne fora i tam było mnustwo wskazówek.
-wymieniony filtr paliwa na nowy nie pomogło
-sprawdziłem wszystkie wężyki i babelków tez nie widac przez przezroczyste węzyki
-te wezyki od podcisnienia tez sprawne
-wtryskiwacz sterujacy stukałem przy 2500obr nic nie przerywał ani zadnych obcych objawów
-wydaje mi sie ze jak sciagnołem wtyczke od predkosciomierza do było troszke lepiej ale nie jestem pewien moze mi sie tylko zdawało
moze cos przeoczyłem wiec prosze was o pomoc bo skonczyły mi sie pomysły
[ Dodano: 2012-02-23, 18:20 ]
a i dodam ze z paleniem nie ma problemu pali idealnie i nie kopci ani nic
[ Dodano: 2012-02-23, 18:22 ]
a od tego co go kupiłem jakis 1miesiac temu mówił ze niedawno regenerował pompe no i faktycznie wyglada z wieszku jak nowa czysciutka i wogule wszystkie srubki zablabowane farba
POMOCY!!!!
-

slinok18 - Berbeć
te objawy wystepuja na wysokich obrotach tak do 2500 idzie dobrze a puzniej jest taki objaw jak by chciał jechac ale nie było na tyle paliwa wtryskiwanego i zaczyna szarpac ale nie mocno tylko tak delikatnie jak by sie dławił a tak jak juz mówiłem wczesniej jak pszyspieszam powoli to dojdzie do konca bez szarpniecia
[ Dodano: 2012-02-23, 21:52 ]
ale kiedy byłem na diagnostyce komputerowej to sprawdzał dawki i wogule i mówi ze jest ok
[ Dodano: 2012-02-23, 21:55 ]
a co do tej pompu to nie mam pewnosci ze była wymieniana tak mi tylko mówił poprzedni własciciel
[ Dodano: 2012-02-23, 21:52 ]
ale kiedy byłem na diagnostyce komputerowej to sprawdzał dawki i wogule i mówi ze jest ok
[ Dodano: 2012-02-23, 21:55 ]
a co do tej pompu to nie mam pewnosci ze była wymieniana tak mi tylko mówił poprzedni własciciel
-

slinok18 - Berbeć
Nie wierz w takie głupoty.
n75 jest zaworem regulującym ciśnienie w turbinie i w razie czego po prostu ją odcina a jeżeli z nim był by problem to byś nie miał mocy i szarpał by ci aż byś go nie zgasił i z powrotem nie odpalił.
Bede sie upierać przy pompie paliwa.
n75 jest zaworem regulującym ciśnienie w turbinie i w razie czego po prostu ją odcina a jeżeli z nim był by problem to byś nie miał mocy i szarpał by ci aż byś go nie zgasił i z powrotem nie odpalił.
Bede sie upierać przy pompie paliwa.
- ogon1992
- Czytacz
Uwierz mi że może dawac takie objawy. Szarpałby aż by go nie zgasił a jakby zgasił to nie odpalił? Jaki to ma związek z N75?
- markim321
- Czytacz
miałem identyczny problem jak Ty, z tym że u mnie okazało się, ze jednak sterujący umarł. spróbuj jeszcze z tym sterującym przy 3000 obrotów.
u mnie to wyglądąło tak jak na filmiku (13 sekunda)
http://www.youtube.com/watch?v=pqVoWdA9 ... 0w&lf=plcp
w trakcie jazdy czuć było to mocno przy 2500 - 3000
jeżeli to nie wtryski to też bym stawiał na pompe.
Jak masz możliwość to podmień wtryski od kogoś, zawsze łatwiej i szybciej niż pompe
a będziesz mógł wykluczyć je na 100% 
u mnie to wyglądąło tak jak na filmiku (13 sekunda)
http://www.youtube.com/watch?v=pqVoWdA9 ... 0w&lf=plcp
w trakcie jazdy czuć było to mocno przy 2500 - 3000
jeżeli to nie wtryski to też bym stawiał na pompe.
Jak masz możliwość to podmień wtryski od kogoś, zawsze łatwiej i szybciej niż pompe
a będziesz mógł wykluczyć je na 100% 
-

kryhaziom - Badacz tematu
markim321 napisał(a): Szarpałby aż by go nie zgasił a jakby zgasił to nie odpalił?
ogon1992 napisał(a):szarpał by ci aż byś go nie zgasił i z powrotem nie odpalił.
markim321, jemu chodziło o to że nie przestał by szarpać dopuki ponownie by go nie odpalił.
slinok18, ta usterka stała się nagle ? Bez grzebania ?
Ja tam mimo wszystko sprawdziłbym tego n75.... Może nie daje sobie już rady przy dużym obciążeniu .
Mój golfik
-

slawek5t - Members