Witam:)
Posiadam golfa3 z silnikiem 1.9 TDI 124km oznaczenie Z1
Problem:
Nierówna praca na wolnych obrotach i szarpie niekiedy podczas jazdy gdy się płynnie jedzie np autostrada to nie szarpie jak spada z obrotów to już szarpie. Ostatnie prace wymiana pompy wtryskowej czyszczenie nastawnika ustawianie go sprawdzenie wtrysków w tym sterującego ustawianie kata wtrysku wymieniony filtr paliwa podpinany komputer zero błędów szlif czoła walu sprawdzany rozrząd 3 razy wymieniane paliwo na 3 rożnych stacjach już nie mam pomysłów
Nawet komputer był podmieniany na stary (90km)
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Mam ten sam problem co TY zrobiłem dokładnie to samo co opisałeś szarpanie nadal jest ale można ten problem rozwiązać przekodowując sterownik na automat.. jeszcze nie sprawdziłem jednej rzeczy a mianowicie potencjometr gazu może on winny (brak pomysłów)ale nie mam czasu na to więc śmigam na przekodowanym sterowniku 

Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
-

krzyś - Members
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.9 TDI 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Panowie również mam taki problem, u mnie mianowicie następuje skakanie (szarpanie) na 4 biegu zaczynając od 1,5tys. obr. do nawet 3,5tys. obr. oraz na 5 biegu też ta czynność się powtarza..
Nie mam już cierpliwości jeździć w takim dyskomforcie, ponieważ codziennie jeżdżę do pracy i mam nawet obawy,że coś może mi się zepsuć w moim Goferku
Proszę o szybką pomoc
Nie mam już cierpliwości jeździć w takim dyskomforcie, ponieważ codziennie jeżdżę do pracy i mam nawet obawy,że coś może mi się zepsuć w moim Goferku
Proszę o szybką pomoc

-

EmcioDj - Czytacz
- Silnik: 1.6
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
bydlak74 napisał(a):a jak przekodowac ten sterownik i czy to ci pomogło![]()
przekodujesz vagiem jeśli posiadasz. u mnie po przekodowaniu nie szarpie.. i mozna normalnie jechać
Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
-

krzyś - Members
Musisz podłączyć VAGA (program diagnostyczny).
Włączasz zapłon odpalasz vaga i wchodzisz w :
silnik - recode 01 - save - wyłącz zapłon.
Włącz zapłon ponownie i połącz się z vagiem sprawdź czy drążek zmiany biegów znikł i pedał sprzęgła.
Włączasz zapłon odpalasz vaga i wchodzisz w :
silnik - recode 01 - save - wyłącz zapłon.
Włącz zapłon ponownie i połącz się z vagiem sprawdź czy drążek zmiany biegów znikł i pedał sprzęgła.
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
palio napisał(a):sprawdź czy drążek zmiany biegów znikł i pedał sprzęgła
"Żarcik "Się kolega nabija no

-

krzyś - Members
wypnij wstyczke ze skrzyni co jest od obrotomierza i sie przejedz i napisz czy sa jakies zmiany czy nie ma
[ Dodano: 2014-08-29, 00:11 ]
i jeszcze jak stoje i lekko skrecam kierownica w prawo i w lewo to obroty spadaja a potem sie rownaja (faluja)
[ Dodano: 2014-09-07, 19:34 ]
panowie może być to np. przez kolo pasowe ze za mocno dokręcone było i się znieksztalcilo bo to po wymianie rozrządu było i nie daje mi to spokoju a rozrząd był potem ze 3 razy sprawdzany
[ Dodano: 2014-08-29, 00:11 ]
i jeszcze jak stoje i lekko skrecam kierownica w prawo i w lewo to obroty spadaja a potem sie rownaja (faluja)
[ Dodano: 2014-09-07, 19:34 ]
panowie może być to np. przez kolo pasowe ze za mocno dokręcone było i się znieksztalcilo bo to po wymianie rozrządu było i nie daje mi to spokoju a rozrząd był potem ze 3 razy sprawdzany
- bydlak74
- Berbeć
U mnie po odpięciu przepływki ustaje szarpanie - sprawdźcie u siebie !
Coś za coś, wtedy wiadomo,że turbina jest nie aktywna i samochód szaleje ze spalaniem
Kostka wchodząca w obudowę przed filtrem powietrza
Coś za coś, wtedy wiadomo,że turbina jest nie aktywna i samochód szaleje ze spalaniem
Kostka wchodząca w obudowę przed filtrem powietrza

-

EmcioDj - Czytacz
- Silnik: 1.6
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe