Witam.
Od momentu gdy kupiłem golfa wystepuje ten sam problem, ostatni chyba zaczął się nasilać (takie mam wrażenie).
Jadąc na 5 biegu (tylko i wyłącznie na 5) przy zbliżaniu się do predkości 70 km/h zaczyna coś delikadnie szarpać silnikiem, jakby się dławił, jak przekroczy tą predkość to drganie ustaje. Na innych biegach i prędkościach to nie występuje.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Re: Szarpie przy 70 km/h
tofik90 napisał(a):Witam.
Od momentu gdy kupiłem golfa wystepuje ten sam problem, ostatni chyba zaczął się nasilać (takie mam wrażenie).
Jadąc na 5 biegu (tylko i wyłącznie na 5) przy zbliżaniu się do predkości 70 km/h zaczyna coś delikadnie szarpać silnikiem, jakby się dławił, jak przekroczy tą predkość to drganie ustaje. Na innych biegach i prędkościach to nie występuje.
Temat wielokrotnie powtarzany
Wyszukiwarka: nastawnik, szarpanie
Swoją drogą jeździsz 70 km/h na piątym biegu?

-

Robertuss - Members
- Rocznik: 1999
- Silnik: 2.8 AQD
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Myślę ze 70 na piątym bieo to sa obroty coś koło 1300-1500 więc chyba troche za małe skoro na innych biegach jest ok to napewno nie ma to nic wspólnego z nastawnikiem.Po prostu wydaje mi się ze 70 to za mało na 5 bieg zależy tez jak rozumiesz szarpanie.? 

-

dadi321vw - Badacz tematu
Też czasami na 5 biegu schodzę nawet do 60 km/h. Wczoraj zrobiłem filmik tu go obejrzycie
Tak według mnie wygląda spokojna jazda kiedy nie goni nas czas i Policja
, mało machania dźwignią, lekkie przyspieszanie i podziwianie horyzontu przed samochodem.
Tak według mnie wygląda spokojna jazda kiedy nie goni nas czas i Policja
, mało machania dźwignią, lekkie przyspieszanie i podziwianie horyzontu przed samochodem.- rafal_z_ph
- Czytacz
Przy prędkości 70 km/h ma ok. 1400 - 1450 obrotów i przy takich obrotach są u mnie też drgania na 3,4,5 biegu, a na 1 i 2 prawie nie wyczuwalne bo momentalnie się wkręca wyżej.
- rafal_z_ph
- Czytacz
• Strona 1 z 1