Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Szarpie podczas jazdy
Witam. Jestem tu nowy i przepraszam jeśli nie ten dział. Szukałem na forum lecz nic konkretnego się nie dowiedziałem dlatego postanowiłem się was poradzić. Autko to golfik z 1994 roku z silnikiem 1.9 TDI 90 konny objawy jakie ma to od kilku dni strasznie mi szarpie podczas jazdy i nie wiem co może być. Filtr paliwa wymieniony świece grzeją , co może mu być? Pomóżcie bo nie chce znów władować kasy na darmo.
- Quba
- Czytacz
Brałem to pod uwagę i układ nie jest zapowietrzony to można wykluczyć. Lecz nie wiem czy to ma jakieś powiązanie ale zastanawiam się nad przepływka lub nieszczelność IC bo szarpanie zaczęło się odkąd moją ukochaną ściągnęło w pole i stroną kierowcy gdzie siedzi chodniczka darła po oranym.
- Quba
- Czytacz
Biegi wchodzą elegancko a szarpie jak go najdzie czasami przy spokojnej jeździe do 2 tys obrotów czasami jak dorwę kawałek prostej i i go przegonie. A może to objawy padającego sprzęgła samochód kupiłem z początkiem zimy i słychać było jak się sprzęgło odzywało obecnie nie wydaje odgłosów lecz bierze już przy samej górze ale żeby szarpało?
- Quba
- Czytacz
Albo nastawnik pompy do czyszczenia... Odepnij wtyczke nad skrzynia biegow i sie przejedz, (km/h nie bedzie ci pokazywac i przebiegu liczyc) jesli nie bedzie szarpac to nastawnik do czyszczenia. Na VAGu byles?
-

Karol B. - Members
Jeszcze nie byłem gdyż liczę że sam z waszą pomocą dojdę co jest ponieważ i tak w tym miesiącu ciężko z kasa i che to jak najmniejszym kosztem naprawić lecz patrze że bez wizyty na VAGu pewnie się nie obędzie. Jutro jeszcze sprawdzę to wtyczkę i zobaczę co się będzie działo jak to samo to będę szukał jakiegoś dobrego fachowca na Podlasiu.
- Quba
- Czytacz
karol b. ma racje. to samo było u mnie. szarpie na 3,4,5 przy 2000 obrotów.
czyszczenie nastawnika to kost 200 - 300 zeta. jak masz jakieś pojęcie na ten temat możesz zrobić to sam. tutaj masz instrukcje: http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t=1741 z tym że będziesz potrzebował do tego vaga.
czyszczenie nastawnika to kost 200 - 300 zeta. jak masz jakieś pojęcie na ten temat możesz zrobić to sam. tutaj masz instrukcje: http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t=1741 z tym że będziesz potrzebował do tego vaga.
-

kryhaziom - Badacz tematu
• Strona 1 z 1