Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
szarpanie silnika 1,9TDI 1Z
Witam mam mały probem. Podczas jazdy wczoraj zauwazyłem że silnik zaczął szarpać i chodzi nie równo jakby na 3 cylindry przedziałach obrotów od 1000 do 1800 może 2000. Byłem u jednego pompiarzaktóry troche w tym grzebie i stwierdził zę to bedzie problem z elektorniką w pomie a mianowicie elektryczny gaz tak to ujął. Jak czytałem na forum może to być problem nastawnika i czy to mogło staćsie tak nagle. Mechnaik powiedził zę on mi tego ni enaprawi bo nie ma takich warunków kazał mi tylko zeby nikt nie grzebał w tryskiwaczach i pompie bo to bedzie raczej dobre. Podpinałem pod Vaga ni ema żadnych błedów. Prosze o rade
- kj16
- Berbeć
w pompie nie ma elektroniki - chodziło raczej mechanikowi o elektroniczny pedał gazu ...
jeśli nie ma błędów zacznij sprawdzac od paliwa (woda w paliwie) - później przekaxnik 109 i kostka stacyjki ...
napisz jeszcze czy to jest auto z oryginalnym alarmem
jeśli nie ma błędów zacznij sprawdzac od paliwa (woda w paliwie) - później przekaxnik 109 i kostka stacyjki ...
-

leopard - Members
leopard napisał(a):w pompie nie ma elektroniki - chodziło raczej mechanikowi o elektroniczny pedał gazu ...
A nastawnik to nie elektronika??? Odepnji wtyczke od skrzyni biegow jesli przestanie szarpac to nastawnik do czysczenia
- scols11
- Badacz tematu
• Strona 1 z 1