Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
syczenie przy turbie od tego czasu samochod wpada w tryb awa
witam mam problem z golfem 1.9tdi 1Z 90km od pewnego czasu zauwazylem ze jest syczenie gdzies przy turbie kierdy sie wlacza dodam ze podmienialem zaworek n75 i dalej nic sztanga chodzi zmienialem uszczelke pod kolektorem dolotowym i wyskakuje blad 'brak cisnienia w kolektorze" sprawdczalem podcisniania szczelne odpinalem przeplywke ale dalej nie przelamuje bariery 120-130 mam dostep do programu CDIF 2 jezeli ten program da rade zrobic logi dynamiczne to by moze ktos mi wytlumaczyl jak ? z gory dzieki za kazda odpowiedz juz nie wiem co robic aha i gruszka egr dziala nie przycina czy cos i syczenie nie jest normalne po prostu jesr za mocne
- konradgolf3
- Czytacz
Masz nieszczelnosc w dolocie. Czy to jakas rurka popuszcza, laczenie albo intercooler rozszczelniony.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
- Bradley
- Fanatyk
intercooler sprawdzony szczelny chodzi o to ze sciagalem te rury od niego i sprawdzalem i nie bylo zadnego przetarcia czy cos
- konradgolf3
- Czytacz
a jak wpadnie w trub awaryjny sprawdzałeś błedy przez vaga
? miałem podobny problem winna był taki kruciec w IC dziurawy był i uciekało powietrze normalnie bylo slychac jak syczyyyy weż nawet ręka sprawdz na odpalonym silniku czy dmucha powietrze kolo nadkola
? miałem podobny problem winna był taki kruciec w IC dziurawy był i uciekało powietrze normalnie bylo slychac jak syczyyyy weż nawet ręka sprawdz na odpalonym silniku czy dmucha powietrze kolo nadkola-

Dj Devilek - Badacz tematu
mam blad "brak cisnienia w kolektorze'' usuwam go jade na 4 biegu 120 cos okolo i znow pojawia sie. syczenie jest przy obciazonym silniku wiec zapinam 1 bieg ziomek jest w kanale reczny i okolo 2,5 tysiaca i nie moze zdiagnozowac skad dokladnie sprawdza reka skad dmucha na bank z okolic turbo a IC jest za lewym nadkolem tam cisza.
- konradgolf3
- Czytacz
Posprawdzaj dokładnie raz jeszcze wszystkie gumowe węże od turbo i intercoolera. Najczęściej pęka waz intercooler- kolektor dolotowy i turbosprężarka intercooler. Gumowe węże nie bedą miały żadnych przetarć tylko będą pęknięte. Przyłóż się do tego pożądnie i napewno znajdziesz. Zrobienie logów nic Ci nie da na tym etapie.
-

damianco - Czytacz
czesc zmienilem wszystkie wezyki i sprawdzilem od intecoolera ale nic nie znalazlem oczywiscie dalej syczy i lapie na 4 i 5 tego notlaufa nie wiem co dalej czy w turbinie sa jakies uszczelki oringi czy cos ? bo chyba wychodzi na to ze w niej cos jest nieszczelne zauwazylem tez olej na niej ale wiem ze spod pokrywy zaworow mi leci i moze po prostu tylko sie przelalo na nia jak po bloku lecialo
- konradgolf3
- Czytacz
a CDIF-em da rade logi wykonac? i pytanie jak
[ Dodano: 2012-12-13, 16:02 ]
wymienilem uszczelke pod kolektorem dolotowym zmienie jeszcze uszczelke miedzy turbem a kolektorem moze cos da czekam na wolny kanal jak cos napisze czy to bylo usterka
[ Dodano: 2012-12-13, 16:02 ]
wymienilem uszczelke pod kolektorem dolotowym zmienie jeszcze uszczelke miedzy turbem a kolektorem moze cos da czekam na wolny kanal jak cos napisze czy to bylo usterka
- konradgolf3
- Czytacz
• Strona 1 z 1