Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
SWAP z 1.8 ABS na 1.9 TDI 1Z
Witam. Mam na stanie rozbitego Passata B4 1995r TDI 90KM. Czy silnik, skrzynia, wiązka będa bezpośrednio pasowały do golfa? Czy będzie jakaś rzeźba? Silnik przerzucić to nic najgorzej te kable. Czy to przedsięwzięcie jest opłacalne? Proszę o odpowiedź co będzie mi potrzebne, co się nadaje z Passata a co będe musiał kupić.
-----------------------------------------------------------
Byłe MK3 1.8 GT
moj-golf/moje-gt-t21191.html
Byłe MK3 VR6
moj-golf/zwykle-mk3-vr6-by-pawel1990-t34070.html
Byłe MK3 GTI
moj-golf/zielone-gti-t54087.html
Obecny B5 kombi
inne-samochody-z-rodziny-vag/b5-variant-by-pawel1990-t64298.html
Byłe MK3 1.8 GT
moj-golf/moje-gt-t21191.htmlByłe MK3 VR6
moj-golf/zwykle-mk3-vr6-by-pawel1990-t34070.htmlByłe MK3 GTI
moj-golf/zielone-gti-t54087.htmlObecny B5 kombi
inne-samochody-z-rodziny-vag/b5-variant-by-pawel1990-t64298.html-

pawel1990 - Members
silnik i skrzynia bedzie pasowac. watpie co do półosi napedowych, jak i ławy silnika.
na temat kabli musi sie ktos inny wypowiedziec.podejzewam ze zegary tez musza byc drugie chyba ze da rade to jakos wkomponowac.
do tego zawiecha- amoty ze sprezynami. silnik benzynowy jest lezejszy od diesla. takze zwykłe spręzyny zloza sie na maxa to jestem pewien na 100%. napewno bedzie tez potrzebny zestaw pedałów ,gaz i sprzęgło.sprzegło jest raczej hydrauliczne wiec cały układ sterowania sprzegłem do przełozenia.
jak dla mnie szkoda na to pradu. chyba ze masz w razie czego czesci prawie za darmo i kupe czasu. osobiscie bym sie nie wbijał w taki temat.
na temat kabli musi sie ktos inny wypowiedziec.podejzewam ze zegary tez musza byc drugie chyba ze da rade to jakos wkomponowac.
do tego zawiecha- amoty ze sprezynami. silnik benzynowy jest lezejszy od diesla. takze zwykłe spręzyny zloza sie na maxa to jestem pewien na 100%. napewno bedzie tez potrzebny zestaw pedałów ,gaz i sprzęgło.sprzegło jest raczej hydrauliczne wiec cały układ sterowania sprzegłem do przełozenia.
jak dla mnie szkoda na to pradu. chyba ze masz w razie czego czesci prawie za darmo i kupe czasu. osobiscie bym sie nie wbijał w taki temat.
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
benzyniaka na diesla ciężko przerobić, wszystko jest inne, jak nie masz całej budy od golfa to nie ryzykował bym na twoim miejscu, bo z passata poza silnikiem i skrzynią nic nie będzie pasowało
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
• Strona 1 z 1