Witam, być może taki temat był poruszany ale nie mogę znaleść informacji na moje pytanie...
Otóż mam do nabycia Jettę A2 bez silnika i skrzyni, Leżał tam 1.6 TD i 5 biegowa skrzynia.
I tu moje pytanie, żeby wykonać takiego swapa co będzie potrzebne oprócz silnika i skrzyni??
Przeguby będą innne?? Bo przecież Golf mk3 jest szerszy.
Z instalacją będzie duży kłopot??
Układ wydechowy też trzeba przełożyć?? Podobno wyczytałem że jest większy przelot.
Mile widziane odpowiedzi na temat:)
Z góry dziękuje.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Właśnie o to chodzi że mam do zdobycia jettę a2 za pie pieniądze bez silnika i skrzyni. Leżał tam 1.6 TD, i z tąt moje pytanie jakie części będą potrzebne do takiego swapa, wiem że muszę z 2 kawałki odłożyć na silnik i skrzynię.
-

karolscania - Berbeć
chyba że chcesz 1.6 TDI 80 km to za tysiaka oddam cały komplet ze skrzynią i półosiami na SWAP
a co do 1,9 na pewno musisz założyć większą chłodnicę
Z instalacją nie będzie problemów na pewno półośka jedna do wymiany na krótszą a reszta pasuje bez problemów
Jeszcze jedna sprawa że do AAZ może być potrzebna wiązka silnika jest kilka kabelków więcej niż w 1,6 TD
a co do 1,9 na pewno musisz założyć większą chłodnicę
Z instalacją nie będzie problemów na pewno półośka jedna do wymiany na krótszą a reszta pasuje bez problemów
Jeszcze jedna sprawa że do AAZ może być potrzebna wiązka silnika jest kilka kabelków więcej niż w 1,6 TD
- witek271
- Berbeć
• Strona 1 z 1