Swap. 1.9 TDi (wiem bylo ale wejdz)

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Swap. 1.9 TDi (wiem bylo ale wejdz)

Postprzez V3nkman » 22 cze 2016, o 14:03

wiem ze jest pełno tematów ale jest tam tylko pełno szczeknięć, ze chyba, powinno, pewnie sie da. za 2 tyg muszę kupic bude i wymienić silnik. wiec proszę o konkretne odpowiedzi

witam, posiadam zdrowy po remoncie silniczek 1z, niestety buda odmówiła posłuszeństwa tj.
nie dziala praktycznie nic co jest elektryczne. radio padło, długie padły 109 padła, centralny padł, alarm padł, szyby padły. generalnie auto powoli mało do jazdy bo nie da sie go zamknąć normalnie nie miesćie bo potem sie nie otwiera bez wycia alarmu. w każdym razie mam zdrowe 1z, ze zdrową skrzynią.

SZUKAM ODPOWIEDZI NA PYTANIE: czy jak kupie np golfa 3 sdi, i bede to swapować, to wszystkie kostki itp, są takie same? (poza tymi od turbo ktorych nie bedzie) ale tez czy bezpieczniki przekaźniki i cała ta sodoma i gomora pod kierownicą to to samo? tego nie chce ruszać najbardziej, reszta to lajt.

JAKA BUDE MOGE KUPIĆ?; mowa tu o polo 3, golf 3 vento, pasek 3/4. seaty skody itp, ma byc 5os
czy wszedzie bedzie pasował ten silnik (instalacja elektryczna) bo wiem ze lapami sie bedzie roznił.

CZEGO CHCE UNIKNĄĆ: rozbierania deski rozdzielczej i dochodzeniówki przy bezpiecznikach i przekaźnikach.

W DAWCY NIE DZIAŁĄ: 109 jest na guzik, swiece też, czy to zostaje czy trzeb przeniesć z silnikiem?
budy jakie widzialem maja zazwyczaj T/TD/SDI 50-75km (pewnie sie cos pokrywa)

czy ktoś mnie poratuje?
V3nkman
Czytacz
 
Posty: 31
Dołączył(a): 4 gru 2013, o 23:29
Lokalizacja: Wrocław

Swap. 1.9 TDi (wiem bylo ale wejdz)

 

Re: Swap. 1.9 TDi (wiem bylo ale wejdz)

Postprzez jabol01 » 26 cze 2016, o 02:24

muszę cię zmartwić kupując sdi albo td musisz wrzucić wiązke z 1z ze względu na ecu
jabol01
Czytacz
 
Posty: 52
Dołączył(a): 10 maja 2016, o 21:27
Rocznik: 1995
Silnik: 1.9 AAZ+
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Re: Swap. 1.9 TDi (wiem bylo ale wejdz)

Postprzez V3nkman » 27 cze 2016, o 19:57

no dobra, to jak bys mogl jeszcze mi powierdziać jak ta wiązka idzie

silnik>ecu> i gdzie potem? trzeba cos przerabiac czy tylko puscić nową?
V3nkman
Czytacz
 
Posty: 31
Dołączył(a): 4 gru 2013, o 23:29
Lokalizacja: Wrocław

Re: Swap. 1.9 TDi (wiem bylo ale wejdz)

Postprzez krzyś » 27 cze 2016, o 22:03

Wiązkę wpinasz ,w skrzynkę bezpieczników do tego wyprowadzić trzeba gniazdo diagnostyczne i podpiąć immo jeżeli posiada..
Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
Avatar użytkownika
krzyś
Members
 
Posty: 888
Dołączył(a): 13 mar 2013, o 18:58
Lokalizacja: Krosino
Rocznik: 1996
Silnik: 1.9 TDI 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Re: Swap. 1.9 TDi (wiem bylo ale wejdz)

Postprzez V3nkman » 28 cze 2016, o 15:16

czyli bezpieczniki zostają tylko sie wpinam, (chodzi o to ze u mnie w bezpiecznikach jest nawalone, wiec musi zostac z tego kupionego skrzynka), w wiązce sa normalne kable? (jak jakis jest przerwany to wystarczy przelutować?) sorry za takie pytania ale wole wiedzieć teraz
V3nkman
Czytacz
 
Posty: 31
Dołączył(a): 4 gru 2013, o 23:29
Lokalizacja: Wrocław


- - -



Powrót do Silniki diesla

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości