Witam
Mam zamiar dokonac zmiany silnika w Golfie 1.8 75km na silnik 1.9TDI pochodzacy z Vento mowiac jasniej kupilem vento uderzone w bok z takim silnikiem i chce to przelozyc do Golfa czy ktos moze mi powiedziec cos ciekawego na ten temat czy wogole warto sie za to brać? W golfie padl mi silnik najprawdopodobniej wypalił się któryś zawór i chodzi na 3 gary tak wiec nie wiem czy robic ten silnik czy tez przełożyć Tdika??? Prosze o informacje z gory dzieki pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Swap 1.8benz 75km na 1.9tdi 90km
byAdaass
- byAdaass
- Berbeć
wiesz ile czesci potrzeba bedzie by zmienic benzyniaka w tdi
jak dla mnie to traci sens juz lepiej dalej miec benzyniaka z tym samym silnikiem lub chociaz 1.8 ABS 90 KM ale nie ma sensu na diesela i nie wiem czy ktos sie tego podjal
jak dla mnie to traci sens juz lepiej dalej miec benzyniaka z tym samym silnikiem lub chociaz 1.8 ABS 90 KM ale nie ma sensu na diesela i nie wiem czy ktos sie tego podjalAktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
trojeczkaGT napisał(a):wiesz ile czesci potrzeba bedzie by zmienic benzyniaka w tdi![]()
jak dla mnie to traci sens juz lepiej dalej miec benzyniaka z tym samym silnikiem lub chociaz 1.8 ABS 90 KM ale nie ma sensu na diesela i nie wiem czy ktos sie tego podjal
Wiem ile trzeba do tego czesci i ze zajmuje to b.duzo pracy ale co do czesci to mam mozna powiedziec wszystko gdzyz posiadam cale vento uderzone w bok takze wszystko szlo by z tego samochodu
byAdaass
- byAdaass
- Berbeć
Pracy jest sporo trzeba wymienić elektrykę zobaczyć jak wygląda sprawa z bakiem i przewodami paliwowymi, prawdopodobnieie cale przednie zawieszenie tez trzeba przelozyc , jak masz garaż i warunki i sam to zrobisz to droga wolna, mechanik tak cie skasuje ze bedziesz chodzic w samych skarpetkach
później budę vento oddaj na złom powinno wpaść z tego około 600 -700 zł i przynajmniej 100 za katalizator.
później budę vento oddaj na złom powinno wpaść z tego około 600 -700 zł i przynajmniej 100 za katalizator.moj bolid moj-golf/biale-mk3-variant-t32786.html
-

bialy 97 - Gaduła
benzyna na benzyna prosta sprawa, ale benzyna na diesla już jest trochę kombinacji... chyba taniej kupić gotowego TDI
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
• Strona 1 z 1