Witam wszystkich. To mój pierwszy post.
Szukałem podobnego tematu, ale nie znalazłem.
Mój problem polega na tym, że jak odpalę golfa gdy jest zimny to strasznie się cała tapicerka trzęsie, boję się, że w końcu mi się to wszystko porozpada na kawałki. Troszkę mniej, ale i tak uciążliwie jest na wolnych obrotach. Gdy dodam troszkę gazu to jest ok.
To może być wina poduszek silnika? Jeśli tak to jakie najlepiej kupić?
Pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
moga byc poduszki silnika najlepiej uzywki ze szrotu moze byc ktorys wtrysk moze pompa nie domaga
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
-

Golfik1986 - Ekspert
z tego co mi wiadomo poduchy w golfie bynajmniej moim sa olejowe i jak jest zdymana widac ze wylala bo mi wylala skrzyni.. nowa lema pewnie cie pociagnie ze 150 albo lepiej ja za febiego dalem 90zl i bylo gorzej niz przed zmiana
-

Golfik1986 - Ekspert
poduchy pod silnik lub skrzynie sa takie drogie? mam taki sam objaw jak kolega darek658. poza tym wydaje mi sie ze jest troche glosn (92r. 1,9td) odpala bez problemu, od kopa na zimnym i cieplym. nie kopci mocno przy ostrym dodaniu gazu.
- bubuu29
- Czytacz
A czy przy gaszeniu silnika nie szarpie Ci
lub nie ma jakiś dziwnych odgłosów? U mnie charakterystycznie szarpało jak były poduszki do wymiany... ja wymieniałem już dwie i jeszcze mnie przy skrzyni czeka, koszty jakie poniosłem to poducha lewa 90zł środkowa 60zł i ta przy skrzyni 40zł. z używanymi to bym się nie bawił....
lub nie ma jakiś dziwnych odgłosów? U mnie charakterystycznie szarpało jak były poduszki do wymiany... ja wymieniałem już dwie i jeszcze mnie przy skrzyni czeka, koszty jakie poniosłem to poducha lewa 90zł środkowa 60zł i ta przy skrzyni 40zł. z używanymi to bym się nie bawił....-

sebastianoo20 - Czytacz
czekam na info czy pomogło.
Przy gaszeniu raczej nic specjalnego się nie dzieje.
No w sumie jak go odpalę to tak coś dzwońcy dziwnie...
A poduszki SASIC będą dobre? Za wszystkie 3 wyszłoby ponad 400 zł, to połowa wartości samochodu...
Przy gaszeniu raczej nic specjalnego się nie dzieje.
No w sumie jak go odpalę to tak coś dzwońcy dziwnie...
A poduszki SASIC będą dobre? Za wszystkie 3 wyszłoby ponad 400 zł, to połowa wartości samochodu...

- darek658
- Czytacz
no dlatego mowie komplet dobrych nowych to przepasc lepiej wymontuj z jakiegos uzywki na fleku i za grosze
-

Golfik1986 - Ekspert