mam pytanie odnośnie stopnia sprężania w golfie III 1,9 tdi ,90KM
w moim silniku wynosi ono podobno 33 i jeden mechanik twietdzi, że silnik to padlina a inny z kolei, że jest bardzo dobre i takie powinno być.
i komu mam wierzyć?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
dorzuce swoje pytanie jak sie sprawdza sprezanie co do tego za przyrzad potrzeba
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
-

Golfik1986 - Ekspert
jest do tego próbnik ciśnienia spręzania ...
tu masz zdjęcie z allegro - ten próbnij jest profesjonalnym narzędziem ...
wkręca się go w miejsce wtryskiwaczy - kręcąc rozrusznikiem - próbnik rysuje wykres ciśnienia sprężania ... trzeba tylko pamietać o wyciągnięciu podkładek wtryskiwaczy z głowicy -tam gdzie zostały po wykręconych wtryskach - sqbane podczas pomiaru lubią latać po warsztacie
tu masz zdjęcie z allegro - ten próbnij jest profesjonalnym narzędziem ...
wkręca się go w miejsce wtryskiwaczy - kręcąc rozrusznikiem - próbnik rysuje wykres ciśnienia sprężania ... trzeba tylko pamietać o wyciągnięciu podkładek wtryskiwaczy z głowicy -tam gdzie zostały po wykręconych wtryskach - sqbane podczas pomiaru lubią latać po warsztacie

-

leopard - Members
Golfik1986 napisał(a):a ile kosztuje sprawdzenie w warsztacie
np w benzyniaku 4 cylindrowym jakoś 50zł kroja za diesla wezma na bank wiecej bo jest o wiele wiecej pracy przy tym i poswiecenia czasu...mysle ze ze 100zł napewno...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
no ale warto to sprawdzic na pewno cos powie o kondycji silnika
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
-

Golfik1986 - Ekspert
zalezy od silnika bo w niekturych da rade przez swiece a w niekturych trzeba przez wtryski. i ja pisali za sprawdzenie na swiecy zarowej ~100 a za pomoca wtrysku od ~150 w gore bo tam juz jest co robic
- Vwmori
- Czytacz
• Strona 1 z 1