Koledzy mam pytanie,
Słyszałem już że nie poleca się stożkowych filtrów powietrza do silników dieslowskich,
A jak to jest ze sportowymi wkładkami w miejsce oryginalnego??
Np. taki
http://moto.allegro.pl/item714703029_fi ... ov002.html
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-

Chudy87 - Czytacz
o tej firmie nie słyszałem ale K&N robi dobre filtry tylko drogie tak btw
moj-golf/rolling-stones-by-signum-t19653.html <= gwint, smoked front, świeże fotki ost strona
-

pood181 - Badacz tematu
Wkład możesz śmiało wkładać. Z tym nie będzie problemu. Stożek do diesla się nie nadaje, ale wkład jak najbardziej.
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Leopardowi chodzi o to żeby sprawdzić motor na hamowni na zwykłym filtrze i ponownie pomiar na "sportowym" wkładzie. Co do tego że jest żwawszy to też mam co do czego sceptyczne podejście. Tak jak zasugerował LEO... "Mam sportowy filtr pow., przejade się. OOoooo jest o wiele mocniejszy. To się rodzi poprostu w naszej psychice i tyle. Sprawdziłem już kilka znanych firm które produkują owe sportowe wkłady. Zero różnicy jeśli chodzi o diesla. Jeżeli na 90 PS przybyłby nam 1 KM to jest już sukces. Poprostu są przypadki że się sprawdza, a drugi ma to samo auto, silnik, tą samą moc i ten sam filter i przyrostu żadnego. Ale osobiście polecam bo napewno jest bardziej wytrzymały jak papierowy, a nawet jest dożywotni jak się o niego odpowiednio dba. Są róznego rodzaju specyfiki do czyszczenia itp. Pozdrawiam
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
sportowy wiltr... w dizlu
ale po co to...? jeszcze zeby przez to miało byc zimniejsze powietrze no to owszem...a tak....szkoda kasy chyba ze dla gadzieciaża nie...
w benzynie to rozumiem - bo przynajmniej dostanie wiecej powietrza czego brakuje przy dodaniu mocy co zwieksza ilość paliwa... a do klekota dajcie sobie spokuj
ale po co to...? jeszcze zeby przez to miało byc zimniejsze powietrze no to owszem...a tak....szkoda kasy chyba ze dla gadzieciaża nie...
w benzynie to rozumiem - bo przynajmniej dostanie wiecej powietrza czego brakuje przy dodaniu mocy co zwieksza ilość paliwa... a do klekota dajcie sobie spokuj
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi