Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Słaby nie wchodzi na obroty
witam moj brat jezdzi golfem 1.9 tdi 90 km i cos sie stalo jak odpala golfa to jak przygazujesz to slabiej wchodzi na obroty ale wchodzi, jak jedziesz na kazdym biegu to słaba moc, silnik niewchodzi w obroty słaba predkosc tylko do 70km/h. aha i on jezdzi na opale tak dwa i pol roku. koledzy doradzcie co moze byc przyczyna.
- słowik
- Berbeć
słowik napisał(a):jak ktos wie co sie moze dziac ze nie chce na obroty wchodzis niech napisze
może dziac się wszystko ... [img]http://www.
-

leopard - Members
ja proponuje podjechać na diagnostyke komputerową... moze problem z układem paliwa czyli od opału szlka trafił pompę wtryskową lub.... , a moze problem tkwi elektronice np: przepływomierz... bo chyba wogole nie czuć zeby trubo sie załanaczało co...
hee... kiedys miałem przypadek ze też auto nie miało mocy a okazało sie ze osoba jeździła na troszke zaciagniettym hamulcu recznym a rozpadł sie czujnik przy dźwigni i nie zaświecała sie kontrolka na zegrze...
hee... kiedys miałem przypadek ze też auto nie miało mocy a okazało sie ze osoba jeździła na troszke zaciagniettym hamulcu recznym a rozpadł sie czujnik przy dźwigni i nie zaświecała sie kontrolka na zegrze...-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
pablo19 napisał(a):na opale?????![]()
![]()
![]()
![]()
zamulił się silnik....
jak mozna zamulic silnik opałem??
pompe to jeszcze ale silnik?
opal sie nie rozni prawie niczym oprocz tego ze auto ma wiekszego kopa (minimalnie wieksza gestosc) a teraz, tzn w ostatnich czasach opal i ropa ma ten sam sklad w praktyce (choc teoretycznie powinna byc roznica).
Znam przypadkich ze ludzie jezdza nowymni autami na opale i nic a nic sie nie dzieje...
BTW nie chwal sie moze wszystkim ze jezdzisz na opale, bo to jest srogie przestepstwo

-

lysutki - Badacz tematu
"słowik" a filtry paliwa i powietrza byly kiedys wymieniane? Jak nie wiesz kiedy byly wymieniane, to radzilbym najpierw nimi sie zajac... 

-

Karol B. - Members
• Strona 1 z 1