Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
silnik 1.9tdi
Witam, mam problem otóz ostatnio nie mogłem odpalic samochodu tzn zapalił na 3 sek po czym zgasł a potem to już wogóle nie zapalił tylko rozrusznik kręcił, więc wypchałem go na zewnątrz i spróbowałem jeszcze raz i odpalił ale teraz przy każdym odpaleniu musze dodać gaz ponieważ obroty spadają prawie do zera i mi gasnie silnik gdy nie dodam gazu, czy może to być spowodowane złą jakościa paliwa?? , dodam że mam 1,9 tdi po wymianie oleju i filtrów zrobiłem narazie ponad 500km, podpiąłem pod vaga błedów nie ma, odpaliłem silnik i zagrzał się do 90stopni tak jak powinien ale boję się wyjechać na droge by mi czasem gdzieś nie zgasł a potem co gorsza nie odpalił. Proszę o pomoc:)
-

chudy88 - Berbeć
TDI ma elektroniczny pedał gazu - pedał gazu nie bierze udziału podczas odpalania (mapa startowa silnika) natomiast bezpośrednio po zapłonie pedał jest juz aktywny ...
gasniecie silnika po 3 sekundach od zapłonu to typowy objaw blokady immobilisera - sprawdź (25) immo - być moze tu znajdziesz błedy i przyczyne gaśniecia
gasniecie silnika po 3 sekundach od zapłonu to typowy objaw blokady immobilisera - sprawdź (25) immo - być moze tu znajdziesz błedy i przyczyne gaśniecia
-

leopard - Members
Nagrałem dwa filmiki przepraszam odrazu za jakośc telefonem było nagrywane ale widać o co mi chodzi, więc tak w pierwszym filmiku odpalam samochód bez dodania gazu po czym gaśnie, potem z dodaniem gazu gdzie załapał:)
http://www.youtube.com/watch?v=yO5N-H2reCk
drugi filmik juz na zewnątrz tyle że bez dodania gazu mi odpalił a to prawdopodobnie przez to że go zgasiłem i zaraz odpaliłem:)
http://www.youtube.com/watch?v=0AemDCVq8o4
http://www.youtube.com/watch?v=yO5N-H2reCk
drugi filmik juz na zewnątrz tyle że bez dodania gazu mi odpalił a to prawdopodobnie przez to że go zgasiłem i zaraz odpaliłem:)
http://www.youtube.com/watch?v=0AemDCVq8o4
-

chudy88 - Berbeć
aQa napisał(a):Wymien stacyjke ale koniecznie z serwisu
bardzo dobra uwaga ... i bardzo prawdopodobna przyczyna
zwróc uwage ze na filmie kontrolki (wszystkie) gasna/zapalaja sie podczas kręcenia rozrusznikiem - atakuj kostke stacyjki
-

leopard - Members
dzięki Panowie będę jednak musiał jechać po tą stacyjkę ponieważ tak odpalać samochód to masakra
a co do tej stacyjki to mam jeszcze jedno pytanie poniewaz mam immobilaizer wymiana nie wpłynie jakoś niekorzystnie tzn czy mi wogóle odpali samochód po takiej wymianie??
Więc dziś zadzwoniłem do serwisu powiedzieli mi że kostka stacyjki kosztuje 125 zł, straszanie drogo ale wole kupić orginał niż podróbe która wytrzyma miesiąc, a jeszcze takie pyatnie mam cięzko się wymienia taką kostę??
a co do tej stacyjki to mam jeszcze jedno pytanie poniewaz mam immobilaizer wymiana nie wpłynie jakoś niekorzystnie tzn czy mi wogóle odpali samochód po takiej wymianie??
Więc dziś zadzwoniłem do serwisu powiedzieli mi że kostka stacyjki kosztuje 125 zł, straszanie drogo ale wole kupić orginał niż podróbe która wytrzyma miesiąc, a jeszcze takie pyatnie mam cięzko się wymienia taką kostę??
Ostatnio edytowano 13 sty 2010, o 11:27 przez chudy88, łącznie edytowano 1 raz
-

chudy88 - Berbeć
chudy88 napisał(a):immobilaizer wymiana nie wpłynie jakoś niekorzystnie tzn czy mi wogóle odpali samochód po takiej wymianie??
nic się nie stanie - cewka immo jest zakładana na stacyjke jako osobne niezalezne urządzenie
-

leopard - Members
chudy88 napisał(a):a jeszcze takie pyatnie mam cięzko się wymienia taką kostę??
Czy ciężko? Raczej nie... Ale jeżeli nie masz odpowiednich narzędzi (ściągacz) to może Cię to przerosnać i stać się dla Ciebie wręcz niewykonalnym zadaniem.
Jeżeli masz poduszkę powietrzną to zanim cokolwiek zaczniesz tam robić, to najpierw odłącz sobie minusową klemę z akumulatora.
[shadow=red] Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) [/shadow] Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
-

Repsol - Badacz tematu
nie musisz kupować z serwisu, możesz kupić nawet w inter carsie, ważne żeby żeby nie kupić najtańszej za 20 zł, ja kupiłem tą za 20 zł, a po tygodniu wymieniałem i kupiłem taką jak oryginał (wziąłem zepsutą oryginalną i powiedziałem, że chce taką samą) kosztowała 60 parę zł i działa do dzisiaj 

hamownia to takie miejsce, gdzie sie chamy spotykają i wymieniają wykresami...
-

marcusblue - Czytacz
Zawsze odłączam najpierw minusową, zabezpieczam by się nie zetknęła z masą oczywiście, a potem to już "po uważaniu".
Na końcu także jako ostatnią podłączam minusową.
Kluczyka oczywiście w stacyjce byc nie może - jest czasem pokusa by sprawdzić czy wszystko działa, przed zakończeniem roboty
Na końcu także jako ostatnią podłączam minusową.
Kluczyka oczywiście w stacyjce byc nie może - jest czasem pokusa by sprawdzić czy wszystko działa, przed zakończeniem roboty

-

Zico63 - Members