Witam, zauwazylem ostatnio ze jak przyjade autem do domu to pod autem robi sie plama. Zaczel dochodzic od czego to, i zauwazylem ze jak auto chodzi na luzie to co ok 8 sekund kapie spod pompy na blok silnika te okolice:
wziolem w reke lampke i lusterko i doszlem ze scieka po tej srubce:
(to zaznaczone czerwonym kolkiem) moze wiecie co moze byc przyczyna tego wycieku?
(zdj zapozyczone)
Ostatnio edytowano 19 sty 2015, o 18:12 przez czeski1811, łącznie edytowano 1 raz
leci ci z popychacza a bardziej z oringow pod nim, tam sa 3 oringi, u mnie tez znow leci a wymienialem uwaga 3 tyg temu, ale mam pompe 11mm wiec wywale w piz.....ten przyspieszacz. roboty niewiele na jakies 20 min ale szkoda ze trzeba zwalac rozrzad i pompe i tu schodzi najwiecej roboty i za to najwiecej licza
O kurde, tego sie wlasnie obawialem ze trzeba bedzie rozrzad ruszac, wogule duzo roboty samemu zeby to opanowac? ile wzieli by u mechanika za takie cos?
Witam
nie wiedziałam czy zakładać nowy temat wiec dołączam sie do kolegi
proszę o pomoc ..co to za część zaznaczona na zdjęciu...cieknie mi z tego na złączu (na uszczelce) z góry dziękuje za pomoc
lda trzeba zwalac gore pompy roboty na ok godzinki dla wprawionego pompiarza, bez zdejmowania pompy moze sie obejsc, swoja droga tam nie powinno byc wcale ropy ba tam nawet uszczelki niema :d
faktycznie,znalazłam schemat i ropy tam być nie powinno...dokładnie tak jak mówisz ten oring niżej jedynie co może się sknocić czyli wizyta w warsztacie Dziękuje pozdrawiam