proponuję żeby ten temat był aktualizowany, jak ktoś ma możliwość sprawdzenia to niech napisze ceny części i koszt wymiany/naprawy w przybliżeniu oczywiście... Tylko do AAZ żeby nie namieszać
Witam no i autko niedawno odebrałem od mechanika...wymiana paska rozrządu i pompy wody= 150zł
wymiana bendixa=150zł..sam bendix kosztował 150zł koszmar!!
za części czyli pasek rozrządu Gates, napinacze INA zapłaciłem około 200zł, za pompę wody SKF 107zł..w sumie wszystko kosztowało mnie ponad 750zł..świetny prezent mikołajkowy:/
pozdrawiam
Za samą wymianę tyle wziął..mówił, że trzeba silnik podnosić żeby do w ogóle wyciągnąć..i 150zł zapłaciłem za zębatkę(bendix) rozrusznika firmy bosch..to tak ze wszystkim jest cena zależy od rejonu:) pozdrawiam
podnieść silnik....nie dosłownie. po prostu trzeba pod niego podstawić coś bo śruby mocujące rozrusznik są śrubami trzymającymi łapę poduszki przedniej środkowej. ja np za demont/zamont rozrusznika biorę 60zł
Przed świętami zrobiłem wymianę rozrządu w moim TDI. Kompletny rozrząd z pompą wody 380 zł (cena po 15% rabacie ) + 150 zł za robotę u znajomego mechanika