Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
jeden napinacz i jedna rolka prowadząca
W TDI jest trochę więcej tego z tego co pamiętam.
Mnie też czeka wymiana i jakoś więcej miałem na liście do zakupu w związku z rozrządem
opel napisał(a):jeszcze się nie spotkałem
Do diesli są droższe niż do benzyny

-

Rafit - Badacz tematu
W mk3 silniki w silnikach TDI zawsze jest to samo z rozrzadem jeden napinacz i jedna rolka prowadzaca!! Symbol silnika mozesz sprawdzic podnoszac klape bagaznika tam gdzie kolo zapasowe
! W mk3 z tego co sie orientuje montowano silniki TDI o takich symbolach 1Z, AFN , AHU , ALE
! W mk3 z tego co sie orientuje montowano silniki TDI o takich symbolach 1Z, AFN , AHU , ALE- scols11
- Badacz tematu
I znowu problem mam. Prosze pomóżcie! Osłona paska składa sie z 2 części plastikowych. Tą górna łatwo zdjąć, ale ta dolną nie wiem jak i tu sie zaczynają schody. Czy musze całe koło pasowe ( to na samym dole ) zdejmować żeby ten plastik zdjąć?? Ratunku 

- Xywerius
- Czytacz
Musisz popuscic pompe od wspmagania ,sciagnac pasek , odkrecic 4 sruby (imbusowe) na kole pasowym walu korbowego , sciagnac kolo, sciagac szajbe na pompie wody (odkrecajac trzy sruby) i wtedy mozesz sciagnac dolny plastik odkrecajac 2 srubki i 1 nakretke!! Srubki po lewej stronie (patrzac od strony kola) a nakretka po prawej!!! Owocnej pracy!!! 

- scols11
- Badacz tematu