Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
pogięte zawory, pęknięta głowica, wybicia w tłokach zrobione przez zawory, może korbowody uszkodzone - wiem bo to przerobiłem
ale dla pocieszenia słyszałem, ze jednemu chłopakowi też zerwało koło na wolnych obrotach a silnik pozostał bez uszkodzeń
ale dla pocieszenia słyszałem, ze jednemu chłopakowi też zerwało koło na wolnych obrotach a silnik pozostał bez uszkodzeń
you can't always get what you want
>>mój GTD>>
>>mój GTD>>
-

polliv - Badacz tematu
silnik rozebrany peknieta glowica pogiete zawary no iwal uszkodzony w miejscu gdzie przykreca sie kolo od rozrzadu. jest wyklepany na rantach i kolo nie przylega cala plaszczyzna.mozna zfrezowac ale rozne opinie slyszalem.moze ktos to przerabial?
- krejzol3
- Czytacz
jak już pisałem wyżej ja takie coś przerabiałem.
rozwiązaniem było kupno nowego silnika
ja kupiłem kompletny ale możesz sobie kupić sam słupek(blok+głowica) a resztę przełożyć ze swojego. koszt takiego czegoś na pewno będzie mniejszy niż naprawa uszkodzonego silnika.
rozwiązaniem było kupno nowego silnika
ja kupiłem kompletny ale możesz sobie kupić sam słupek(blok+głowica) a resztę przełożyć ze swojego. koszt takiego czegoś na pewno będzie mniejszy niż naprawa uszkodzonego silnika.
>>mój GTD>>
>>mój GTD>>
-

polliv - Badacz tematu
Rób Swapa. Zakładaj TDI-ka. koszt takiego silnika to jakieś 1500-1600 zł max razem ze skrzynią i sprzęgłem
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Procent, w mojej okolicy za takie ceny to można kupic sam słupek tdika a nie wspominając już o osprzęcie, kablach i wielu innych szpargałach, które są potrzebne. no chyba, że trafi się jakiś rozbitek.
krejzol3, zrób tak jak pisałem wyżej a jeżeli masz kasę i zacięcie to idź za radą Procent'a,
krejzol3, zrób tak jak pisałem wyżej a jeżeli masz kasę i zacięcie to idź za radą Procent'a,
>>mój GTD>>
>>mój GTD>>
-

polliv - Badacz tematu
juz bym wolał sprzeda trychninę dołozy i kupic TDi jak najmłodszego.NO chybaże - włozyc TDI na swojej pompie - tylko nie wiem czy skrzynia bedzie pasowała na mocowania.
krejzol3, tak jak pisał - ale szukaj drugiego wału... niech sprawdzą czy tłoki nie popekały. i czy sgtoja równo w GMP. bo mogł sie takrze korbowód skrzywic.
krejzol3, tak jak pisał - ale szukaj drugiego wału... niech sprawdzą czy tłoki nie popekały. i czy sgtoja równo w GMP. bo mogł sie takrze korbowód skrzywic.
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Korbę pewnie też zgięło w piz***. Ja bym osobiście przynajmniej polował na silnik. Bo remont tego to jakbyś wrzucał 100 zł do ognia. A kupisz inny silnik i masz z głowy
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1