Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
rozbieganie się silnika
witam mam problem ostatnio uszczelniałem pompe wtryskową w moim 1.9 aaz po uszczelnieniu wszystko było okej , do dziś.. ruszyłem ze skrzyżowania 1 bieg , drugi, trzeci i nagle silnik wszedł poza skale zgasiłem go normalnie z kluczyka natychmiastowo do kulałem sie na przystanek i zaraz po uruchomieniu wchodzi na max obroty . Co mogło się stać albo turbawka puszcza co raczej wykluczam z racji tego ,ze można gasić go z kluczyka:) , mogło się coś zaciąć w pompie ewentualnie mogła spaść dzwignia sterująca gazem? poradzcie coś 

- Adriano-19
- Czytacz
nie rozumie czemu miałbym kupywać nowa pompe ta się rozszczelniła ale juz ją uszczelniłem wymieniłem cały zestaw naprawczy oringów, i pompa nie przecieka,jest szczelna , chodzi mi o to co mogło się stać w pompie mógł się zawiesić np odsrodkowy regulator obrotów?
- Adriano-19
- Czytacz
to zazwyczaj jest tego przyczyną , kolega w bmw miał taki sam problem , non stop wbijał się na obroty i po wymianie pompy problem ustąpił. Piszesz że robiłeś sam uszczelnienie to pewnie z regulatorem sobie poradzisz
-

Pozor - Members
wiec tak góre pompy dokręciłem i co się okazało ? koło zębate które napędza odśrodkowy regulator obrotów ma wyłamane kilka zębów... także w pompie pełno opiłków , nie bede jej naprawiał a jedynie rozbiore doszczętnie, z ciekawości i aby sprawdzić jakie szkody powstały w pompie , a pompe kupie nową 

- Adriano-19
- Czytacz
• Strona 1 z 1