Witam! Panowie wczoraj ojciec wymienił mi w golfie końcówkę drążka była wywalona strasznie. No i jak mieliśmy zdjęte przednie koło od strony pasażera to tam zauważyłem przy silniku jakieś koło na którym był pasek.
Pasek ten ma już mocno wytarte zęby,obok tego koła jest wszystko uwalone od oleju.
Mam do was pytanko Co to jest za koło i pasek?
Co zrobić z tym fantem?
Kurczę nie miałem akurat możliwości zrobienia fotki to bym Wam pokazał o co mi chodzi
Chodzi mi o auto jak w podpisie
Pozdrawiam i czekam na jakieś wskazówki....
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
golon113 napisał(a):to że jest mokre od oleju to możliwe że puścił uszczelniacz na wale ale nie widząc tego ciężko mi jest powiedzieć...
Też tak właśnie myślałem,biorę pod uwagę jeszcze wyciek ze wspomagania.
Ale zastanawia mnie dlaczego ten pasek ma już wyjechane zęby, w zeszłym roku jak kupiłem auto to wymieniałem wszystkie paski,przejechałem na nich z 10 000 na pewno nie więcej a już jest do wymiany.
- jacol210
- Czytacz
napewnno rozchodzi ci sie o pasek klinowy napedu pompy wspomagania kierownicy która jest nieszczelna i dlatego wszystko zasypane jest płynem hydraulicznym układu wspomagania...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
golon113 napisał(a):jacol210, a czasem te koło się nie giba??
Patrzyłem jakiś czas temu i niby sie nie giba.....Chociaż popiskuje jak odpale na zimnym....
Ile takie koło może kosztować i jak to sie fachowo nazywa?
Jakby ciekło ze wspomagania to bym w zbiorniczku miał pusto a mam cały czas tak samo....
- jacol210
- Czytacz
• Strona 1 z 1