Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
pytanie o silnik
Witam! Mam takie pytanie jak najlepiej ocenić w jakim stanie jest silnik? Mam golfinkę 1.9gtd i nie wiem jak dlugo mogę go trzymać zebym nie musiał robić remontu silnika. Podam teraz kilka rzeczy po których mam nadzieję ktoś doradzi mi czy nadal jeżdzić moim porshe czy poprostu udać się na giełdę, a więc mierzyłem sobie kiedyś ciśnienie na cylindrach i mam tak na jednym 25 a na pozostałych 30 30 31. Ciśnienie oleju ok nawet wyższe minimalnie niż powinno chociaż czasem mrugnie się kontrolka ale to podobno wina elektryki tak powiedziało mi trzech mechaników. No i ubywa mi trochę oleju tak 0.5l na 3000km. i płynu chłodniczego też troszkę i rano jak jest zimny na mrozie jak odpalę to przez chwilę z rury leci taka jakgdygy białą para, jak się rozgrzeje to przestaje. Proszę o ocenę stanu przez kogos kto naprawdę się na tym zna. Z góry dziękuję.
- art1809
- Czytacz
Sprawdz czy ma przedmuchy na cieplym silniku na bagnecie, ile ma przejechane na lcizniku? Oleju strasznie duzo nie bierze, moze to byc wina turbiny, a to ze rano dymi to rnormalne, a benzyna nie dymi na biało??:)
-

Nowal - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
art1809, z tymi cisnieniami w garach bym sie nie przejmował. co do brania oleju- masz turbine - ona nie jest juz w najlepszym stanie i przez nia musisz dolewać oleju porostu juz jest nieszczelna ze strony smarujacej...ale spoko...
co do płynu chłodzacego - wiesz do ilu minus stopni masz płyn?? płyn jest z woda a woda odparowuje i dlatego jest efekt ubywania płynu w zbiorniczku. chyba ze gubisz płyn na zawnatrz albo idzie na sylindry bo z GTD trzeba uważać aby go nie przegrzać bo to jest wyżyłowany TD...
co do białego dymu jak go odpalasz to oczywiste - w układzie wydechowym skrapla sie woda i ona zaczyna odparowywać ja tak mam jak i również inni uzytkownica aut...
co do płynu chłodzacego - wiesz do ilu minus stopni masz płyn?? płyn jest z woda a woda odparowuje i dlatego jest efekt ubywania płynu w zbiorniczku. chyba ze gubisz płyn na zawnatrz albo idzie na sylindry bo z GTD trzeba uważać aby go nie przegrzać bo to jest wyżyłowany TD...
co do białego dymu jak go odpalasz to oczywiste - w układzie wydechowym skrapla sie woda i ona zaczyna odparowywać ja tak mam jak i również inni uzytkownica aut...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
A ja mam pyttanie dot. mojego autka. Ostatnio jechalem z wylaczonym radiem i wyczailem ze jak przyspieszam to tak jakby coś dmucha z silnika. Czy wraz ze wzrostem obrotów zwieksza sie ilosc wdmuchiwanego powietrza przez wentylacje ?
I kolejna rzecz. Od jakis kilku dni zauwazylem ze przy ok 3,3 kprm na 1,2 i 3cim biegu takie klekotanie glośne słychać z silnika. Może to normalne a po prostu dopiero teraz to słyszę ?
Wszystkie objawy na ciepłym silniku.
I kolejna rzecz. Od jakis kilku dni zauwazylem ze przy ok 3,3 kprm na 1,2 i 3cim biegu takie klekotanie glośne słychać z silnika. Może to normalne a po prostu dopiero teraz to słyszę ?
Wszystkie objawy na ciepłym silniku.
DIAGNOSTYKA SAMOCHODOWA - WSZYSTKIE MODELE
-

kev - Czytacz
adamo833, takie pytanka umieszczaj tutaj: http://www.golf3.pl/kupie-vf22.htm
a bardziej konkretnie o co Ci chodzi z tym wyżyłowanym TD bo nie rozumiem
SotoM napisał(a):bo z GTD trzeba uważać aby go nie przegrzać bo to jest wyżyłowany TD
a bardziej konkretnie o co Ci chodzi z tym wyżyłowanym TD bo nie rozumiem

SPRZEDAM >Black VW Golf III GTD TD+IC<
-

kajtek - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1