Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
przy odpalaniu glosne klepanie i miganie kontrolki oleju
Witam jestem tu nowy i mam powazny problem z moim golfikiem. Kiedy go rano odpalam to wydaje gosny klekot taki jakby chodzil na sucho i plychac go mniej wiecej 15 sekund oraz mignie kontrolka oleju cztery razy. wymienione byly szlanki oraz pompa olejowa olej ma wlany 10w40 mobil prosze pomocy.
- mariusz2240
- Berbeć
Klepanie, a migotanie kontrolki to mogą być 2 różne sprawy. Jeżeli kontrolka miga za każdym razem tyle samo, to najprawdopodobniej załączyła Ci się inspekcja i wystarczy ją skasować kombinacją klawiszy na liczniku:)
-

kusiu - Badacz tematu
kusiu napisał(a):Jeżeli kontrolka miga za każdym razem tyle samo, to najprawdopodobniej załączyła Ci się inspekcja i wystarczy ją skasować kombinacją klawiszy na liczniku:)
U mnie przy inspekcjach nie migała ...
Mój golfik
-

slawek5t - Members
Wiedz na poczatku dziekuje za zainteresowanie moim problemem
A teraz do rzeczy wiec tez myslalem o syntetyku ale mechanik mi odoradza z powodu przebiegu 290000 tysiecy a co do inspekcji to bylem na komputerze i zero bledow.
A teraz do rzeczy wiec tez myslalem o syntetyku ale mechanik mi odoradza z powodu przebiegu 290000 tysiecy a co do inspekcji to bylem na komputerze i zero bledow.- mariusz2240
- Berbeć
slawek5t napisał(a):kusiu napisał(a):Jeżeli kontrolka miga za każdym razem tyle samo, to najprawdopodobniej załączyła Ci się inspekcja i wystarczy ją skasować kombinacją klawiszy na liczniku:)
U mnie przy inspekcjach nie migała ...
Sorka, nie chodziło o inspekcje, bo inspekcja jest wyświetlana na ekraniku, chodziło mi bardziej o to, że ten typ tak ma
Tutaj można troszeczkę poczytać:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=186966
U mnie tez mruga po odpaleniu auta i po chwili znika.
-

kusiu - Badacz tematu
Tak tylko mi ta kontrolka miga 4razy i na zimnym silniku slychac glosny klekot chodzi wtedy jak stary klekot!!!!!!!!!!!
- mariusz2240
- Berbeć
mariusz2240 napisał(a):myslalem o syntetyku
Są chyba pół syntetyki 5w.... ale nie wiem czy to pomoże

Robi ci tak nawet przy mniejszym mrozie ? ?
mariusz2240 napisał(a):co do inspekcji to bylem na komputerze i zero bledow.
To dobrze. Ale inspekcja nie bedzie wyswietlana jako BŁĄD tylko jako informacja. ....Nie ma to związku z kontrolką oleju. ...
kusiu napisał(a):Sorka, nie chodziło o inspekcje, bo inspekcja jest wyświetlana na ekraniku, chodziło mi bardziej o to, że ten typ tak ma
Mój typ tak jeszcze nie ma

kusiu napisał(a):U mnie tez mruga po odpaleniu auta i po chwili znika.
U mnie przy mrozie -15 stopni tylko raz na sekunde migneła z rana swieżo po odpaleniu.
mariusz2240, poczekaj jeszcze na wypowiedzi innych którzy bardziej sie znają .
Mój golfik
-

slawek5t - Members
Zdejmij pokrywę zaworów i zobacz czy wszystko jest nasmarowane. Ostatnio na warsztacie chłopaki mieli cordobe 1.6 taka sama sytuacja odpalasz słychać klekot zdjęli czapke a tam sucho i klient szuka drugiego silnika.
-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
mariusz2240 napisał(a):myslalem o syntetyku ale mechanik mi odoradza z powodu przebiegu 290000 tysiecy
Ja przy 320000tys zalałem syntetyk Motula. Wcześniej jeździłem na połówce Mobila.
Wszystko zależy w jakim stanie jest motorownia. Też u mnie klepało z rana, najdłużej w te silne mrozy. Teraz na syntetyku klepie troche krócej, ale jakiejś wielkiej różnicy nie ma.
-

Jake88 - Czytacz
Też u mnie klepało z rana, najdłużej w te silne mrozy. Teraz na syntetyku klepie troche krócej, ale jakiejś wielkiej różnicy nie ma.
Dokładnie.
- markim321
- Czytacz