Witam,
od jakiegoś czasu zauważyłem że zaraz po odpaleniu (jakieś 10-15s) silnik nierówno chodzi. Są odczuwalne przerwania pracy. Wydawało mi się że to może temperatura. Jednak ostatnio zrobiło się cieplej, mam wlany depresator i paliwo V-power shell, auto stoi w garażu. Co to może być ? Wtryski ? Źle ustawiona dawka paliwa ? Byle jaki olej ?
Zazwyczaj od razu dodaje mu troszkę gazu i za chwilę dolegliwość przechodzi, jednak występuje przy każdym odpaleniu na zimnym silniku.
Pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Przerywa chwilę po odpaleniu.
Artystyczne lakierowanie motocykli i samochodów
- mihmih
- Czytacz
99% swiece, a wlasciwie swieca lub dwie lub trzy
słabo grzają i nie pali na wszystkie gary a jak go przegazujesz to praca sie wyrownuje bo pracuje juz na wszystkich tak jak powinien. Wymien swiece i powinno być OK. Pozdrawiam
słabo grzają i nie pali na wszystkie gary a jak go przegazujesz to praca sie wyrownuje bo pracuje juz na wszystkich tak jak powinien. Wymien swiece i powinno być OK. Pozdrawiam-

Nowal - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
przyczyn moze byc wiele. ja tez tak mialem. jak wymieniales rozrzad to ustawiales kat wtrysku? to jest najwieksza przyczyna. 

****Volkswagen****Team****Łódź****
-

dr.pajchiwo - Czytacz
to widac ze kolo ma malo wiedzy w glowie. pojedz do innego warszatu co zajmuja sie dieslami i ustawiaja katy wtrysku. powiedz jaki problem i ci pomoga.
****Volkswagen****Team****Łódź****
-

dr.pajchiwo - Czytacz
kata nie ustawia sie co tydzien tylko po zmianie rozrządu i to nie zawsze bo po co jezeli nie byla ruszana pompa. Zmieniales te swiece?
-

Nowal - Gaduła
Jeszcze nie zmieniłem. Trudno mi się ostatnio zorganizować po pracy.
Z tym że świece wyeliminują nierówną pracę. Chyba odstawie do mechanika żeby zdiagnozował dlaczego jest taki głośny.
Z tym że świece wyeliminują nierówną pracę. Chyba odstawie do mechanika żeby zdiagnozował dlaczego jest taki głośny.
- mihmih
- Czytacz
-

Nowal - Gaduła
Nie, nie mam linki a że nie miałem problemów z odpalaniem to do dziś nie założyłem.
Właśnie chodzi o to że klekocze cały czas. Drga i rzuca budą przy ruszaniu.
Podczas jazdy przy stałych obrotach już jest dużo ciszej.
Moje typy to: poduszki silnika albo skrzyni, łożysko pompy wspomagania... może kąt wtrysku.
Jak zrobi się pogódka to zrobie grzebaninkę teraz niestety nie mam gdzie i jestem zdany albo na mechaników albo na szybką naprawę zanim ręce odmarzną
Właśnie chodzi o to że klekocze cały czas. Drga i rzuca budą przy ruszaniu.
Podczas jazdy przy stałych obrotach już jest dużo ciszej.
Moje typy to: poduszki silnika albo skrzyni, łożysko pompy wspomagania... może kąt wtrysku.
Jak zrobi się pogódka to zrobie grzebaninkę teraz niestety nie mam gdzie i jestem zdany albo na mechaników albo na szybką naprawę zanim ręce odmarzną

- mihmih
- Czytacz
• Strona 1 z 1