Przepływomierz

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Przepływomierz

Postprzez nut3r » 22 sty 2014, o 21:59

Padł mi przepływomierz a nowy pierubura kosztuje około 600zł i się zastanawiam nad zamiennikiem marki MAGNETI MARELLI ma ktoś może jakieś doświadczenie z tym zamiennikiem ?
nut3r
Czytacz
 
Posty: 65
Dołączył(a): 13 wrz 2012, o 20:12
Lokalizacja: Podlaskie

Przepływomierz

 

Postprzez Gesiu_15 » 22 sty 2014, o 22:05

a nie lepiej kupić sprawny na szrocie , allegro , tablica o wiele wiele taniej ? ;-)
Avatar użytkownika
Gesiu_15
Moderator Globalny
 
Posty: 3757
Dołączył(a): 14 kwi 2012, o 21:32
Lokalizacja: Kielce
Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 2E GTI
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez nut3r » 22 sty 2014, o 22:07

ale kupując używke to loteria potem nie zwrócisz tego a tu można chociaz reklamować
nut3r
Czytacz
 
Posty: 65
Dołączył(a): 13 wrz 2012, o 20:12
Lokalizacja: Podlaskie

Postprzez palio » 22 sty 2014, o 22:07

Gesiu_15 napisał(a):a nie lepiej kupić sprawny na szrocie , allegro , tablica o wiele wiele taniej ? ;-)

Ciekawe ile na tym pojeździ. W dieslu LMM musi być sprawny aby nie ciąć dawki.
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3884
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Gesiu_15 » 22 sty 2014, o 22:08

poszukaj na forum , na allegro są aukcje że jest zwrot w ciągu 7 dni także szukać :-)
Avatar użytkownika
Gesiu_15
Moderator Globalny
 
Posty: 3757
Dołączył(a): 14 kwi 2012, o 21:32
Lokalizacja: Kielce
Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 2E GTI
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez nut3r » 22 sty 2014, o 22:23

a zamiennik też tani nie jest bo ponad 300zł , bosh tyle samo kosztuje tylko kostka pin nie pasuje ;/
nut3r
Czytacz
 
Posty: 65
Dołączył(a): 13 wrz 2012, o 20:12
Lokalizacja: Podlaskie

Postprzez AdiK__ » 22 sty 2014, o 22:28

Spróbuj najpierw tym http://allegro.pl/listing/listing.php?s ... rch_scope= w moim mk3 pomogło i nie musiałem zmieniać przepływki jeśli nie pomoże to magneti można śmiało zakładać cały fiat i alfa chodzą na podzespołach magneti marelli i jakoś to jeździ.
Avatar użytkownika
AdiK__
Members
 
Posty: 1637
Dołączył(a): 19 sty 2011, o 15:49
Lokalizacja: Sokółka
Rocznik: 2003
Silnik: AVF+
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez nut3r » 22 sty 2014, o 22:32

ale ciekawo czy pomoze cos jak na vagu wyskoczylo ze przeplywka do wymiany
nut3r
Czytacz
 
Posty: 65
Dołączył(a): 13 wrz 2012, o 20:12
Lokalizacja: Podlaskie

Postprzez AdiK__ » 22 sty 2014, o 22:38

Spróbuj u mnie też wg vaga przepływka była trupem przemyłem obficie tym preparatem i do tej pory zapewne chodzi ;)
Avatar użytkownika
AdiK__
Members
 
Posty: 1637
Dołączył(a): 19 sty 2011, o 15:49
Lokalizacja: Sokółka
Rocznik: 2003
Silnik: AVF+
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez Bradley » 23 sty 2014, o 07:16

nut3r napisał(a):ale ciekawo czy pomoze cos jak na vagu wyskoczylo ze przeplywka do wymiany

Mam nadzieje, ze to skrot myslowy, bo w vagu nie ma komunikatu o wymianie przeplywomierza.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++ :)
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Bradley
Fanatyk
 
Posty: 1120
Dołączył(a): 15 maja 2009, o 13:17
Lokalizacja: Bielsko-Biała / Katowice

Postprzez BartheZz_3 » 23 sty 2014, o 08:39

AdiK__ napisał(a):Spróbuj najpierw tym http://allegro.pl/listing...z&search_scope= w moim mk3 pomogło

Potwierdzam, a dodam jeszcze ze!
Kupowałem Przeplywke - zamiennik, po zrobieniu logów statycznych przeplywka NOWA - ZAMIENNIK pokazywała gorsze wartości niż "uszkodzona" ori. Wyczyściłem tym co AiK__ poleca i wartości są takie jak powinny być. Tak wiec uwaga na zamienniki również :)
R.I.P Mystic B. [*]
Avatar użytkownika
BartheZz_3
Members
 
Posty: 4317
Dołączył(a): 16 cze 2011, o 10:24
Lokalizacja: PMI
Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez piotrek1474 » 29 sty 2014, o 22:32

Lepiej kupić używany oryginał niż zamiennik. Ja kupiłpem na szrocie jakieś 4 lata temu oryginalny i nie miałem żadnego problemu. Zawsze można zapytać o gwarancje rozruchowa. Oznaczono mi markerem przepływkę i jak by nie działała to mogłem zwrucic. Płaciłem wtedy 120 zł
piotrek1474
Czytacz
 
Posty: 42
Dołączył(a): 27 paź 2008, o 16:22
Lokalizacja: wrocław

Następna strona

- - -



Powrót do Silniki diesla

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości