Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Jak teraz auto ciągnie ? Bo wskazania przepływki się poprawiły i jest teraz okej.
Na jakim biegu logowałeś ?
Zrób logowanie tylko grupy 011 - bedzie widac wszystko dokladniej. Najlepiej na czwartym biegu.
Na piątce nadal muli ?
Filtr paliwa kiedy zmieniany ? a powietrza ?
Na jakim biegu logowałeś ?
Zrób logowanie tylko grupy 011 - bedzie widac wszystko dokladniej. Najlepiej na czwartym biegu.
Na piątce nadal muli ?
Filtr paliwa kiedy zmieniany ? a powietrza ?
Mój golfik
-

slawek5t - Members
logowałem na 3 biegu moze cos tak sie poprawilo no wlasnie filt powietrza dzisiaj zagladałem to brudny to wymienie po weekendzie filtr paliwa nie wiem kiedy byl wymieniany bo od kąt go kupilem zrobilem 7 tys wiec tez trzeba bedzie wymienic a z turba wszystko wpozadku ?
- simson233
- Czytacz
Tak z turbo wszystko jest w porządku. Po wymianie filtra powietrza powinno też coś się delikatnie poprawić. Wymień oba filtry a będzie chodził aż miło.
Najlepiej jest wymieniać wszystkie filtry przy wymianie oleju (filtr oleju, paliwa i powietrza - wszystkie razem).
Najlepiej jest wymieniać wszystkie filtry przy wymianie oleju (filtr oleju, paliwa i powietrza - wszystkie razem).
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Ciężko powiedzieć dlaczego u Ciebie nie trzyma wartości zadanej tylko skacze. Posprawdzaj wężyki czy nie są popękane i czy są szczelne.
[ Dodano: 2012-11-24, 15:02 ]
Po wyżej 3500 RPM przepływka obcina dawki paliwa to i turbo mniej ładuje.
[ Dodano: 2012-11-24, 15:02 ]
Po wyżej 3500 RPM przepływka obcina dawki paliwa to i turbo mniej ładuje.
-

palio - Administrator
ok a ile moga kosztowac takie weze to bym powymieniał a moze zaworek n75 pierdzieli , a mozesz mi powiedziec na liczniku mam caly czas temp 70 stopni i ani drgnie raz sie zdazyło w wakacje ze bylo 80 czemu przeplywka obcina dawke ?
- simson233
- Czytacz
Tak jest napisany soft. Ochrona turbo, aby nie ładowało cały czas na full. Wężyki mogą kosztować max 2 zł za metr o średnicy 3,2mm.
Aby sprawdzić czy winny jest N75 to zrób tak: zdejmij z zaworka dwa wężyki czerwony i niebieski. Następnie połącz je ze sobą. Przejedź się zrób logi i zobacz czy coś się zmieniło.
Być może termostat jest do wymiany. Zrób to jak najszybciej. Polecam WAHLERA.
Aby sprawdzić czy winny jest N75 to zrób tak: zdejmij z zaworka dwa wężyki czerwony i niebieski. Następnie połącz je ze sobą. Przejedź się zrób logi i zobacz czy coś się zmieniło.
Być może termostat jest do wymiany. Zrób to jak najszybciej. Polecam WAHLERA.
-

palio - Administrator