Witam. Proszę o ocenę logów:
bs:
000- Log (7 - 000)
003- Log (8 - 003)
004- Log (9 - 004)
statyczne:
001 - Log (2 - 001)
013 - Log (6 - 013,013)
dynamiczne:
003 - Log (3 - 003)
010 - Log (4 - 010)
011 - Log (5 - 011)
Niby z silnikiem wszystko ok, palił w największe mrozy w zimie, jednak ma jeden problem, czasami, z tego co zauważyłem częściej w chłodniejsze dni (ale w ciepłe również) silnikowi zdarza się szarpać gdy przyspieszam ( różnie w przedziale od 2000 do 3000) jak również gdy ma stałą prędkość. Zdarza mu się to na 3, 4 i 5 biegu.
Gdy było już tragicznie to przeczyściłem przepływomierz i wszystko było ok dłuższy czas, teraz coś znowu zaczyna.
Dodam że to raczej nie n75 (mam nowy) ani nie nastawnik bo gdy odpinałem wtyczkę ze skrzyni też mu się to zdarzało.
Zawór EGR też odpada, mam zaślepiony, ale przed zaślepieniem też szarpało.
Bąbelków w przewodach paliwowych brak.
Podczas robienia logów jednak nic takiego nie wystąpiło;/

Dziś mi niby nie szarpało, raz jak jechałem 110 na 5 to troszkę delikatniusio poszarpywało przez dosłownie sekundę, ledwo wyczuwalnie.
A jak nie, to kiedy ostatni był wymieniany??

A więc rozrząd jest bdb sprawdzałem dziś, przynajmniej wałek rozrządu i znak na kole zamachowym bo dokładnego walca do zblokowania pompy nie miałem (sam wymieniałem) ale po kącie widać że najgorzej nie jest. Przed zmianą rozrządu też siepał czasami, ma tak prawie że od momentu zakupu, jednak kupiłem go latem jak było gorąco naprawdę i wtedy oznak nie miał.