Witam.Z rana me autko nie chce odpalić.Jak już mu się uda po dość długim kręceniu dymi na biało.gdy silnik się rozgrzeje giną te problemy, lecz na 3/4/5 biegu powyżej 3 tys obrotów wskazówka obrotomierza staje a autko nie idzie do przodu lub robi to w sposób pulsacyjny, jakbym dodawał i odejmował gazu.filtr powietrza,paliwa,przepływomierz, świece wymienione.Byłem na kompie i mam trzy błędy
550 regulacja początku wtrysku(kąt wtrysku)
777czujnik położenia pedała gazu(nieprawidłowy sygnał)
65535uszkodzony moduł sterujący
oraz nie mogę wykasować inspekcji.jakby potrafił mi ktoś doradzić jak i co mam zrobić by te usterki naprawić, byłbym wdzięczny.Pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
a nie jest to błąd tylko w silnikach benzynowych??juma85 napisał(a):550 regulacja początku wtrysku(kąt wtrysku)
ja bym na początek wymienił potencjometr przy pedale gazu, ewentualnie sprawdził czy wtyczka sie nie poluzowała lub jakiś przewód sie nie uszkodziłjuma85 napisał(a):777czujnik położenia pedała gazu(nieprawidłowy sygnał)
hmm błąd ECU jest to kasowalne?? pojawia sie ten błąd??juma85 napisał(a):65535uszkodzony moduł sterujący
[ Dodano: 2008-11-19, 14:22 ]
moze tak: http://www.golf3.pl/topics28/inspekcja- ... vt7752.htmjuma85 napisał(a):oraz nie mogę wykasować inspekcji.
-

marcinkoz2910 - Members
juma85 napisał(a):550 regulacja początku wtrysku(kąt wtrysku)
777czujnik położenia pedała gazu(nieprawidłowy sygnał)
65535uszkodzony moduł sterujący
550 - 2 możliwości - źle ustawiony kat wtrysq / woda w paliwie
777- woda w okolicach skrzynki z bezpiecznikami - jeśli błąd będzie powracał - wypnij wtyczkę z pedału gazu/ECU zobacz czy śniedzi gdzieś nie widać ... osuszyć odłączyć AQ na minutę podłączyć ...
65535 - sprawdź AQ - sprawdź czy ECU nie jest zawilgocony wewnątrz
-

leopard - Members
marcinkoz2910 no niestety kąt wyprzedzenia jest w dieslu.Błędy te były lecz po wyłączeniu zapłony pojawiają się ponownie.Znam ten sposób na kasowanie inspekcji i nie próbowałem z nim tego jeszcze ale nie istotne że, to miga, bardziej dlaczego nie mogę tego skasować??
[ Dodano: 2008-11-19, 21:41 ]
leopard
woda w paliwie
777- woda w okolicach skrzynki z bezpiecznikami - jeśli błąd będzie powracał - wypnij wtyczkę z pedału gazu/ECU zobacz czy śniedzi gdzieś nie widać ... osuszyć odłączyć AQ na minutę podłączyć ...
próbowałem i sprawdzałem, niestety to nie to
[ Dodano: 2008-11-19, 21:41 ]
leopard
woda w paliwie

juma
- juma85
- Berbeć
zrób tak jak pisałem jak pisze nieprawidłowy sygnał (czyli albo jest brak albo nie czytelny dla komputera) więc albo brak przejścia na przewodach lub uszkodzony potencjometr na gazie.juma85 napisał(a):777czujnik położenia pedała gazu(nieprawidłowy sygnał)
nie chce krakać ale może kończy sie ECU65535 - sprawdź AQ - sprawdź czy ECU nie jest zawilgocony wewnątrz
wyczyść styki na złączu ECU i posmaruj czymś aby nie śniedziało-

marcinkoz2910 - Members
marcinkoz2910 napisał(a):nie chce krakać ale może kończy sie ECU
ile uwalonych ECU widziałeś

nie kracz bo ECU upalic wcale nie jest łatwo ...
marcinkoz2910 napisał(a):lub uszkodzony potencjometr na gazie
90% to wilgoć w złaczkach/kablach - potencjometr jest zamknięty szczelnie
BTW - objawy typowe dla powodziaków

-

leopard - Members
auta nie mam długo no miesiąc a koleżka od którego kupowałem mówił, że rozrząd był zmieniony.To fakt był wraz z napinaczem i rolką ale nie zmienił śruby kontrującej na wale korbowym.Ta się poluźniła i przeskakiwał pasek.Stąd te wszystkie błedy na kompie, dymienie z rana itd wyżej opisane.Pozwoliłem sobie dokończyć mój przypadek, może komuś pomoże.

juma
- juma85
- Berbeć
• Strona 1 z 1