Witam wszystkich Golfiarzy.
Mam następujący problem. Być może było to już wałkowane. Z góry przepraszam. (Korzystałem z "Szukaj").
Mianowicie, rano jak wnętrze auta jest chłodne pali na dotyk bez problemów. Wszystko gites majonez. Problem pojawia się gdy postoi kilka godzin na słońcu i we wnętrzu jest miliard stopni.
Wsiadam przekrecam kluczyk .. i .. no wlasnie nic .. kontrolki zachowują się tak jak zawsze :
- zapłon - świece zapalaja sie po czym gasną.
- odpalenie - zaświeca sie AirBag + ABS po czym po chwili gasną. Rozrusznik ani drgnie.
Po kilkunastokrotej próbie odpalenia czasem załapie. Dość często sposobem jest energiczne i szybkie przekrecenie kluczyka od pozycji 0 do II.
Niekiedy po przekreceniu kluczyka w pozycje II - "do odpalenia" załapie i odpali. Po prostu trzymajac kluczyk w takiej pozycji kilka sekund.
Wg mnie jest to kostka stacyjki jednak chciałbym się upewnić przed wydaniem ok. 100 zł.
Dodam ze podczas nieudanej próby odpalenia z rozrusznika nie dochodzi zadne "pyk .. pyk .. pyk " jak to niektórzy opisuje .
Pozdrawiam.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Problemy z odpalaniem z nagrzanym wnetrzem auta.
Ostatnio edytowano 26 lip 2012, o 20:31 przez pw031, łącznie edytowano 1 raz
- pw031
- Berbeć
Kostka stacyjki nie kosztuje 100 . Ale prawdopodobne jest , że plastyk jak się nagrzeje to następuje (deformacja , plastyczność ) i nie pracuje jak należy . 

-

pietrasiak2 - Members
No będzie to kostka stacyjki. Kup używany oryginał
A narazie próbuj bardziej dociskać kluczyk w pozycję "2" aby chwyciło.
Pamietaj zeby nie zwlekać z tą usterką bo czasem padnie sobie całkiem w środku miasta
A narazie próbuj bardziej dociskać kluczyk w pozycję "2" aby chwyciło.
Pamietaj zeby nie zwlekać z tą usterką bo czasem padnie sobie całkiem w środku miasta

Mój golfik
-

slawek5t - Members
Tez tak sie zdaje ze to kostka. Padlo jeszcze podejrzenie na szczotki rozrusznika ale przy probie odpalenia nieslychac elektromagnesu w rozruszniku. A co do kostki to kupie chyba Febi, mam dostep do tanszych niz sa w sklepie
z tego co slyszalemto HP (Topran) sie nie na daje .. no chyba ze na chwile
zdziwilo mnie tylko to ze wszystkie kontrolki zachowuja sie normalnie tak jak zwykle.
z tego co slyszalemto HP (Topran) sie nie na daje .. no chyba ze na chwile
zdziwilo mnie tylko to ze wszystkie kontrolki zachowuja sie normalnie tak jak zwykle.
- pw031
- Berbeć
A ja właśnie mam kupioną kostkę stacyjki Topran
i już śmigam na niej 2 lata. Częsta usterka w golfach ta kostka.
Tylko jak będziesz zmieniał kostkę stacyjki to odłącz aku.
i już śmigam na niej 2 lata. Częsta usterka w golfach ta kostka.
Tylko jak będziesz zmieniał kostkę stacyjki to odłącz aku.
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Rozrusznik to możesz na "krótko" sprawdzić , a z tym figlem to pewnie styk jest ok w kostce , a może jest niedokręcona ? 

-

pietrasiak2 - Members
• Strona 1 z 1