Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
problemy z odpalaniem
Wymianiłem świece żarowe ale tylko 3 ponieważ ostatnia bardzo cieżko sie wykreca wiec odpusciłem poniewaz chcialem uniknac urwania jej i teraz pytanie czy to mogło spowodować przyodpalaniu nie równa prace i problem z odpaleniam oraz starszne dymienie z wydechu. Po jakś 5sek takiej pracy wchodzi na obroty i chodzi równo i normalnie....Prosze a jjakies wskazuwki jak odkrecić swiece która sie ciezko wykreca i odpowiedz na moje pytanie z góry dziekujeeee pozdrawiam
- misiekk1983
- Berbeć
najlepiej sprawdzić czy świeca działa w tym celu zdejmij listwę prądową, zabierz kawałek przewodu i przytknij jedną stronę na plus aku a drugą dotknij świecy jak zaiskrzy to świeca pracuje
widzę że masz TDI to może pod komputer warto podłączyć bo może jakieś podciśnienie zdechło czy coś
widzę że masz TDI to może pod komputer warto podłączyć bo może jakieś podciśnienie zdechło czy coś
-

marcinkoz2910 - Members
misiekk1983, duzo wd40 i krecenie prawol lewo ale z czuciem takie moje doswiadczenia z mercedesa ojca tam jest strasznie ciezkie dojscie w golfie jest looozik. a na jaki kolor ci dymi??? jesli na bialo to pewnie swiece. ale temp jest taka teraz u mnie ze tdi w niej pali bez swiec poszukaj przyczyny gdzie indziej u mnie pomogla zmiana filtra najpierw odkrec ten zaworek co jest pod filtterkiem i zobacz czy nie masz wody w nim
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
-

Golfik1986 - Ekspert
dzieki za info . dym jest czarny tzn taki jak przy odpalaniu diesla!!także mysle że to normalne!!dzieki za wskazówki i napewno je zastosuje!!
- misiekk1983
- Berbeć
• Strona 1 z 1