Witam.
Przed zimą postanowiłem powymieniać parę rzeczy w moim golfiku. Olej, płyn chłodniczy, pasek rozrządu wraz z rolką napinacza i te nieszczęsne świece. Problem w tym, że mechanik stwierdził iż jednej ze świec nie da się wymienić ponieważ oberwała się ta część którą się dokręca i odkręca świece (ta jakby nakrętka na świecy) i po prostu kręci się w koło. Na szczęście działa poprawnie, ale i tak chciałbym ją wymienić, a mechanik powiedział, że jedyne wyjście to zdjąć całą głowice i wtedy może się uda. Chciałbym się was poradzić czy znacie jakiś inny sposób mniej inwazyjny na wykręcenie tej świecy? Może ktoś z was już miał podobny problem?
Dodatkowo chciałbym was zapytać o zdanie czy 130zł to dużo za wymianę tych wszystkich rzeczy? Pytam bo to chyba najtańszy mechanik w okolicy i takiej kwoty się po nim nie spodziewałem.
Silnik 1,9 TDI 90 KM 1Z jeśli to w czymś pomoże
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
problem ze świecą!!!
Golf III 1.9 TDI 90KM '94r.
BMW E36 318i 116KM
BMW E36 318i 116KM

-

szczepan03 - Czytacz
stary ze swieca masz bol ja bym plakal. moj ojciec w mercedesie siedzial i plakal jak mu sie ukrecila ale jakos po 3 h udalo mu sie ja wykrecic.
ja za wymiane samego rozrzadu dalem wiecej... czy cena dobra zobaczysz po pozniejszych efektach
szczepan03 napisał(a):Dodatkowo chciałbym was zapytać o zdanie czy 130zł to dużo za wymianę tych wszystkich rzeczy?
ja za wymiane samego rozrzadu dalem wiecej... czy cena dobra zobaczysz po pozniejszych efektach
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
-

Golfik1986 - Ekspert
szczepan03 napisał(a):Dodatkowo chciałbym was zapytać o zdanie czy 130zł
130 to tylko za wykręcenie swiecy powinien skasować + rozrząd 300 + dodatkowe zabawy ... całuj go po nogach za takie ceny (jesli nic nie spartoli)
-

leopard - Members
Czyli jednak co do ceny mnie nie zawiódł
podejrzewam, że nie spartolił bo od kilku lat u niego naprawiam samochody i jak na razie wpadki nie zaliczył (oby i w tym przypadku było podobnie).
podejrzewam, że nie spartolił bo od kilku lat u niego naprawiam samochody i jak na razie wpadki nie zaliczył (oby i w tym przypadku było podobnie).
mógłbyś zapytać ojca jak tego dokonał?Golfik1986 napisał(a):moj ojciec w mercedesie siedzial i plakal jak mu sie ukrecila ale jakos po 3 h udalo mu sie ja wykrecic.
Golf III 1.9 TDI 90KM '94r.
BMW E36 318i 116KM
BMW E36 318i 116KM

-

szczepan03 - Czytacz
szczepan03, podgrzewanie wd40 i lewa prawa itd ojciec siedzial 3h i jakos wyszla bez rozbierania glowicy
-

Golfik1986 - Ekspert
hehe spoko daj znac ale do tego trza miec anielska cierpliwosc ja bym tego nie wytrzymal 

-

Golfik1986 - Ekspert
Re: problem ze świecą!!!
szczepan03 napisał(a):Dodatkowo chciałbym was zapytać o zdanie czy 130zł to dużo za wymianę tych wszystkich rzeczy? Pytam bo to chyba najtańszy mechanik w okolicy i takiej kwoty się po nim nie spodziewałem.
Mnie praktycznie identyczne zabiegi (bez wymiany świec) kosztowały 260 zł za robociznę, ale wolałem dobrego majstra nawet jeśli do najtańszych nie należy
- Kopek
- Berbeć
Kopek napisał(a):ale wolałem dobrego majstra nawet jeśli do najtańszych nie należy
jestem tego samego zdania bo zaoszczedzenie moze sie skonczyc pozniejszym wlozeniem jeszcze wiekszej kasy

-

Golfik1986 - Ekspert
• Strona 1 z 1