Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Problem z temp... silnika , woda się gotuje
pisałem wcześniej o oleju w zbiorniczku wyrównawczym po usunięciu usterki i złożeniu wszystkiego do kupy , jazda testowa nie ujechałem 6 kilometrów gdy zaczęła się gotować woda .. wskaźnik pokazał temp 100stopni po czym wyłączyłem go ... sprawdziłem węże na górze wchodzący do chłodnicy ciepły na dole zimny ... ktoś powiedział termostat .. wymieniłem ,, teraz z kolei znowu się gotuje ale waż na dole twardy i ciepły czyli termostat otwiera a chłodnica zimna jak odczepię wąż na dole wyleci tylko tyle co termostat puści z chłodnicy nic ,,,, dziwne , woda na górze chłodnicy jest na dole nie leci wcale ,, czy to może być przyczyna zatkanej chłodnicy ?
"...oprócz szaleństwa i głupoty można dodać ciekawość i chęć przesunięcia granicy, cechy bez, których dalej siedzieli byśmy w jaskiniach i ganiali za ogniem:).."
- kostek678
- Czytacz
Sprawdź drożność chłodnicy , ale wydaje mi się że nie odpowietrzyłeś go jak należy lub gdzieś ucieka płyn 

-

pietrasiak2 - Members
ucieka płyn ? odpowietrzyłem go w sumie to nawet nie tylko dolałem płynu
[ Dodano: 2012-12-10, 12:24 ]
jak go odpowietrzyć ?
[ Dodano: 2012-12-10, 12:24 ]
jak go odpowietrzyć ?
"...oprócz szaleństwa i głupoty można dodać ciekawość i chęć przesunięcia granicy, cechy bez, których dalej siedzieli byśmy w jaskiniach i ganiali za ogniem:).."
- kostek678
- Czytacz
pietrasiak2 napisał(a):Tak wogóle to ile weszło Tobie tego płynu?
ten problem już wyeliminowałem chłodnica zatkana syfem ,,, teraz problem ze sprzęgłem wystąpił
- kostek678
- Czytacz
• Strona 1 z 1