Witam kolegów...
Mam kilka problemów ze swoim golfem, zreszta nie poraz pierwszy... chyba trafiłem na pechowy egzemplarz hehhe... A więc:
1. Auto chodzi jak traktor, jest strasznie głośny. Wewnątrz słychac silnik, drgania... poduszka pod silnikiem wymieniona, tłumik zespawany, pompa wtryskowa po regeneracji i ustawiona jest dobrze...
2. Wewnątrz auta przy włączonym ogrzewaniu czuć paliwo i spaliny...
3. Wspomaganie dobrze kręci w prawo, natomiast w lewą strone prawie wogóle... dopiero po jakimś czasie zadziała...
4. Wyciek spod pokrywy zaworów... nowa uszczelka, nowa pokrywa nic nie daje...
5. Wyciek oleju koło turbiny...
6. Piszczenie... wymieniony pasek klinowy, wieloklinowy, rolkna napinacza paska wieloklinowego, nowe koło na pompie wspomagania nic nie dały....
Prosze o porady...Z góry dziękuje i pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
ad1. a kąt wtrysku dobrze ustawiony?
ad2. nie ma wycieków przy filtrze paliwa, pompie wtryskowej, wtryskach? co do spalin to zapal auto i sprawdź czy Ci się nic nie dymi w komorze silnika? może uszczelkę jakąś wydmuchało i daje spalinami.
ad6. zostaje łożysko alternatora, zdejmij pasek wieloklinowy i zobaczy czy piszczenie pozostanie.
ad2. nie ma wycieków przy filtrze paliwa, pompie wtryskowej, wtryskach? co do spalin to zapal auto i sprawdź czy Ci się nic nie dymi w komorze silnika? może uszczelkę jakąś wydmuchało i daje spalinami.
ad6. zostaje łożysko alternatora, zdejmij pasek wieloklinowy i zobaczy czy piszczenie pozostanie.
you can't always get what you want
>>mój GTD>>
>>mój GTD>>
-

polliv - Badacz tematu
zrób tak jak pisze polliv, jeśli nie było by to łożysko alternatora to wtedy piszczenie może powodować sam napinacz do którego zamocowana jest łapa i rolka, konkretnie ten mechanizm w środku (jakieś spreżynki itp) i on jest właśnie przyczyną dlatego niekiedy nie wystarczy wymienić samą rolkę.
tak to wyglada: http://www.allegro.pl/item858101481_nap ... to_t4.html
ja też walcze u siebie z piszczeniem mianowicie zmieniłem paski, jakiś czas temu odkupiłem od kolegi polliv kompletny napinacz paska z łapą i rolką i musze wkońcu zabrać sie za jego wymiane
tak to wyglada: http://www.allegro.pl/item858101481_nap ... to_t4.html
ja też walcze u siebie z piszczeniem mianowicie zmieniłem paski, jakiś czas temu odkupiłem od kolegi polliv kompletny napinacz paska z łapą i rolką i musze wkońcu zabrać sie za jego wymiane

SPRZEDAM >Black VW Golf III GTD TD+IC<
-

kajtek - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Ad.1 - do sprawdzenia wtryski.
Ad.2 - nieszczelnośc kolektor wydechowy a głowica lub kol.wydechowy a turbo lub rura wedechowa na łączeniu z turbo lub riozerwane zlącze elastyczne na wydechu zaraz za turbiną nad przekladnią kierowniczą.
czu paliwo - do spr.uklad zasilania paliwa. przewody od zbiornika doi filtra paliwa. nie widac w komoze silnika wycieków paliwowych jakich kolwiek.
Ad.3 - na poczatek zmien płyn w ukladzie wspomagania. chyba ze juz w dupe dostyała maglownica.
Ad.4 - coś ktoś zle robi. bo to nie ma opcji. zrób foto lub napisz w którym miejscu jest wyciek.
Ad.5 -
Ad.6 -
sprawdź w jakim stanie jest pret od napinacza . byc może pisk pochodzi z luzu preta na tulejkach...
Ad.2 - nieszczelnośc kolektor wydechowy a głowica lub kol.wydechowy a turbo lub rura wedechowa na łączeniu z turbo lub riozerwane zlącze elastyczne na wydechu zaraz za turbiną nad przekladnią kierowniczą.
czu paliwo - do spr.uklad zasilania paliwa. przewody od zbiornika doi filtra paliwa. nie widac w komoze silnika wycieków paliwowych jakich kolwiek.
Ad.3 - na poczatek zmien płyn w ukladzie wspomagania. chyba ze juz w dupe dostyała maglownica.
Ad.4 - coś ktoś zle robi. bo to nie ma opcji. zrób foto lub napisz w którym miejscu jest wyciek.
Ad.5 -
gdzie, w którym miejscu? foto lub opisz...Maximxxx napisał(a):5. Wyciek oleju koło turbiny...
Ad.6 -
sprawdź w jakim stanie jest pret od napinacza . byc może pisk pochodzi z luzu preta na tulejkach...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1