Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Problem z rozrządem
Witam mam problem z rozrządem ustawiłem koło zamachowe na znaku wałek rozrządu zblokowałem pompę też i po założeniu paska i przekręceniu wału blokuje mi tłok o zawór co może być nie tak??
- KaWo_88
- Berbeć
zobacz czy przypadkiem nie obróciłeś wałka z rozrzadu o 180 stopni tz. jak masz pompe zablokowana,wał korbowy ustawiony na znak to czy krzywki z 1 cylindra są w górze.
PozdRoo
PozdRoo
garrett T3 + MBC
ssący z AWX
IC z T4
pompa 11mm
wtryski z MB DNO SD 261
ssący z AWX
IC z T4
pompa 11mm
wtryski z MB DNO SD 261
- virus
- Berbeć
jesli popychacze mieeko pracuja tzn ze maja dosc zycia. nie ma prawa ich lekko wzisnac. jesli po delikatynm naparciu na hydrosztos dasz rde wlozyc listek szczelinomierza o gr.0,20mm hydrosztos kwalifikuje sie do wymiany...
jesli faktycznie czujesz ze tłok styka sie z zaworem w tym momencie musi byc zawór otwarty co świadczy ze hydrosztos napełniony jest olejem i w tym momencie napiera na zawór który nie przylega do gniazda. wyjmij wałek wyjmij hydro i sprobuj z niego wycisnac olej po wycisnieciu oleju powinien byc twardy. jesli bedzie miekki to mozesz zakupic sobie nowy zestaw INA. i powinno byc ok.
jesli faktycznie czujesz ze tłok styka sie z zaworem w tym momencie musi byc zawór otwarty co świadczy ze hydrosztos napełniony jest olejem i w tym momencie napiera na zawór który nie przylega do gniazda. wyjmij wałek wyjmij hydro i sprobuj z niego wycisnac olej po wycisnieciu oleju powinien byc twardy. jesli bedzie miekki to mozesz zakupic sobie nowy zestaw INA. i powinno byc ok.
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1