Problem z przyspieszeniem

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

Problem z przyspieszeniem

Postprzez Szymon » 3 paź 2007, o 08:50

Witam!
Mam taki problem, auto na wszystkich biegach jeździ normalnie natomiast na piątce przez chwilę przyspiesza, a później mam takie wrażenie jakby autko miało utratę mocy. przy 130km/h nagle przestaje przyspieszać... A co dziwniejsze wystarczy lekko puścić gaz i jak po chwili znów docisnę to auto nabiera prędkości ale po chwili znów dzieje się to co wcześciej Czy ktoś wie co to może być?? Gadałem ze znajomym i mówił mi cos o jakimś wyłączniku przepływowym(chyba) to może być to, czy coś bardziej poważnego??
Szymon
Czytacz
 
Posty: 62
Dołączył(a): 24 wrz 2007, o 08:59
Lokalizacja: Bydgoszcz

Problem z przyspieszeniem

 

Postprzez Bartek » 3 paź 2007, o 15:04

siemanko.zajrzyj do przeplywomierza.moze byc zpchany.to czesta przyczyna.pozdrawiam.
bartolassi
Avatar użytkownika
Bartek
Badacz tematu
 
Posty: 165
Dołączył(a): 27 mar 2007, o 11:03
Lokalizacja: Elbląg

Postprzez Szymon » 3 paź 2007, o 16:16

Cześć!
Widzę, że dobrze się na golfikach znasz. Może powiesz mi jeszcze gdzie jest ten przepływomierz??
Pozdrawiam
Szymon
Czytacz
 
Posty: 62
Dołączył(a): 24 wrz 2007, o 08:59
Lokalizacja: Bydgoszcz

Postprzez Bartek » 3 paź 2007, o 16:46

siemka Szymon.przeplywomierz masz tam gdzie ta cala puszka od filtra powietrza.tam gdzie przykracasz rure.
bartolassi
Avatar użytkownika
Bartek
Badacz tematu
 
Posty: 165
Dołączył(a): 27 mar 2007, o 11:03
Lokalizacja: Elbląg

Postprzez Szymon » 3 paź 2007, o 22:41

Dzięki Bartek. Jeśłi jutro znajde czas to na pewno to sprawdzę. Pozdrawiam
Szymon
Czytacz
 
Posty: 62
Dołączył(a): 24 wrz 2007, o 08:59
Lokalizacja: Bydgoszcz

Postprzez janek333 » 5 paź 2007, o 17:17

napisz czy pomogło??
janek333
Berbeć
 
Posty: 8
Dołączył(a): 2 wrz 2007, o 10:36
Lokalizacja: Kraków

Postprzez beny255 » 16 paź 2007, o 00:24

kolego miałem ten problem i kilku moich znajomych jak kolega pisał wyżej najpierw sprawdz przepływkę a jak to nie pomoże to za filtrem paliwa jest takie urządzonko do którego dochodzą 3 wężyki czarny niebieski i czerwony przy włączeniu zapłonu powinno dać kliknięcie jak nie może być uszkodzone bardzo często siada w golfach
beny255
Berbeć
 
Posty: 3
Dołączył(a): 16 paź 2007, o 00:16
Lokalizacja: Tomaszów Lubelski

Postprzez Szymon » 16 paź 2007, o 00:53

Dzięki bardzo za porady! Na razie sprawdziłem przepływomierz i wygląda na to, że to było to. Autko ma pełną moc. dzięki wszystkim za porady
Pozdrawiam
Szymon
Czytacz
 
Posty: 62
Dołączył(a): 24 wrz 2007, o 08:59
Lokalizacja: Bydgoszcz

Postprzez skuchol » 20 paź 2007, o 22:48

ja jutro bede wymienial filtr paliwa...i zobaczymy czy cos pomoze..aha a przeplywomierz mi czyscili...a nie lepiej go wymienic??? aha i jesli wymaina filtra nie pomoze..to co wtedy?? moze byc pompa do wymiany..?:/
Avatar użytkownika
skuchol
Czytacz
 
Posty: 36
Dołączył(a): 15 paź 2007, o 12:51
Lokalizacja: Ruda Śląska


- - -



Powrót do Silniki diesla

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 7 gości

cron