witam wszystkich potrzebuje pomocy mój Golf 1.9 TDI rankiem ci??ko odpala my?la?em ?e to wina ?wiec wi?c je wymieni?em , no i to samo nic si? nie zmieni?o . Kontrolka która pokazuje podgrzewanie po przekr?ceniu kluczyka zaraz ga?nie ?wieci mo?e 2 sekundy , auto odpala tylko trzeba d?u?ej kr?ci?
Prosz? o porad? co mo?e by? z góry dzi?kuj?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
to mo?e by? s?aby akumulator, ewentualnie przewody od ?wiec, wez woltomierz i sprawdz napicie na akumulatorze przy wylaczonym silniku, pozniej przy odpalonym, i w czasie odpalania tez zmierz i napisz to zobaczymy. pozdro
- Kryst88
- Czytacz
- opolanin
kupi?em niedawno golfa 1,8 GL. zastanawia?em si? nad dislem ale kogo bym nie spyta? to mi odradza?, ?e s?abo pal? zw?aszcza zima. Niedawno kto? powiedzia? mi, ?e niektórzy agenci co? palili pod silnikiem, ?eby go rozgrza? i odpali?, a dzi? kolega mówi?, ze jego kumpel mia? disla i szybko si? go pozby?, bo mia? z nim mas? problemów. Benzynka to jest to, bo LPG mo?na w?o?y? i jest spokój. Pozdrawiam
Przemas33
- Przemas33
- Czytacz
Przemas33 zwolennicy diesla nie chcieli by benzyny z gazem za pol darmo a jak silniczek jest zadbany to pali jak zloto spala kolo 5-6 litrów oleju i nie trzeba w niego inwestowac...Ale ka?dy silnik mial innego wlasciciela i inna przeszlosc wiec sa rozne egzemplarze lepsze i te gorsze tez wg mnie dobry diesel wystarcza i zadnej benzyny bym nie chcial napewno ale kazdy ma co lubi...
SPRZEDAM >Black VW Golf III GTD TD+IC<
-

kajtek - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
mia?em podobny problem z porannym odpalaniem w tem ujemnych..
znajomy doradzil mi zebym zanim odpale, przekreci? kluczyk raz az zgasna kontrolik( ta od swiec), i pozniej zaraz drugi raz tez do momentu az zgasna te wszystkie kontrolki i dopiero zaczo? odpalac.
i faktycznie pomaga odpala za pierwszym razem bez zbednego jundania..
pozdrawiam
znajomy doradzil mi zebym zanim odpale, przekreci? kluczyk raz az zgasna kontrolik( ta od swiec), i pozniej zaraz drugi raz tez do momentu az zgasna te wszystkie kontrolki i dopiero zaczo? odpalac.
i faktycznie pomaga odpala za pierwszym razem bez zbednego jundania..
pozdrawiam
- marcinvirus
- Berbeć
Mialem podobny problem.
Tu go opisalem:
http://www.golf3.pl/topics10/wzrost-spa ... ght=#11825
Dzis jest
Pozdrawiam serdecznie
Tu go opisalem:
http://www.golf3.pl/topics10/wzrost-spa ... ght=#11825
Dzis jest
Pozdrawiam serdecznie
Ostatnio edytowano 17 gru 2007, o 21:30 przez JotKa, łącznie edytowano 1 raz
Samochód jest dla mnie, a nie ja dla samochodu.
-

JotKa - Czytacz