Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
problem z odpaleniem
witam po 2 tygodniach jak stał mój golf3 3 1.9 td dziś włożyłem skrzynie i chciałem go odpalić to tylko kręci a nie chce łapać w przewodach brak paliwa chyba jest bo nie widać żeby szło filtr paliwa wymieniłem w styczniu 10 proszę o jakąś poradę co może być
- paliwo
- Badacz tematu
Ja miałem taki przypadek z vw polo 86c2f z silnikiem 1.4D oznaczenie 1W. Oczywiście trzeba było odkręcić taką śrubkę odpowietrzającą na pompie wtryskowej i kręcić rozrusznikiem, aż zaciągnął paliwo do filtra paliwa i dalej do pompy.
Ale lepiej niech się w tym temacie wypowie specjalista od diesli, jak tylko napisałem, że miałem taki przypadek.
Ale lepiej niech się w tym temacie wypowie specjalista od diesli, jak tylko napisałem, że miałem taki przypadek.
-

prezesik - Members
zalej filtr paliwa ON , strzykawka takze do pompy, poluzuj nkretki przewodów Wysokiego cisnienia przy wtryskach-nie odkrecaj całkiem - poluzujesz i ze 2 obroty nakretki tak aby przewody był w miarę luzne. i zacznik krecic jak zacznie sypac paliwem spod nakretek zakrec je i próbuj odpalic. zaopatrz sie w razie czego w kable i 2gi AQ.
no a potem cie czeka szukanie nieszczelnosci caly uklad paliwa do weryfikacji - spr kazdej opaski. chybva ze zaworek którys w pompie nie 3ma...
no a potem cie czeka szukanie nieszczelnosci caly uklad paliwa do weryfikacji - spr kazdej opaski. chybva ze zaworek którys w pompie nie 3ma...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1