Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
problem z odpaleniem
Mam problemy z uruchomieniem mojego gofa z rana lub jak dłużej postoi (ostygnie) ładnie kręci tylko załapać mi nie chce nie wiem co może mu być sprawdzałem świece to prąd do nich dochodzi i chyba grzeją bo kontrolka gaśnie jak już się zagrzeją nie wiem co jeszcze by było można sprawdzić może ma ktoś jakiś pomysł pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja i mój golf to jedność
- leszeek
- Berbeć
Po 1 to były takie tematy juz nie raz, wystarczyło wpisac w szukaj.
Z tego co piszesz to nie sprawdziles swiec tylko prad do nich dochodzący, wina moim zdaniem lecy wlasnie po ich stronie. Robiles cos z rozrzadem i pompą?
Z tego co piszesz to nie sprawdziles swiec tylko prad do nich dochodzący, wina moim zdaniem lecy wlasnie po ich stronie. Robiles cos z rozrzadem i pompą?
-

Nowal - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
ja tez miałem problemy z odpalaniem auta na mrozie jak był zimny . jak się zagrzał to palił ładnie i wina leżała po stronie świec żarowych . pojechałem do mechanika i okazało się ze wszystkie 4 są spalone
ja bym stawiał na świece![:]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
ja bym stawiał na świece
![:]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
- lukas_gt
- Berbeć
leszeek napisał(a):a nie wiesz jak można sprawdzić świece czy są dobre
Też było
! OPCJA SZUKAJ
Wykrecasz, podlaczasz pod prąd i widzisz czy sie żaży czy nie.
-

Nowal - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
slyszalem od mechanika o pewnym sposobie ktory pomoze odpalic przy mrozie, nawet kiedy swiece w ogole nie dzialaja... ale tylko w straych TD/TDI, w nowych nie polecane
potrzeba 2 ludzi
wyjmuje sie filtr powietrza i tak: jeden kreci silnikiem, a drugi do wlotu powietrza psika np. sprayem do czyszczenia tapicerki - musi zapalic powiedzial.
Silnikowi nie zaszkodzi taki zabieg a mozna spokojnie pojechac do sklepu po nowe swiece
nie probowalem, ale mowil ze juz tak robil i wszystko OK
potrzeba 2 ludzi
wyjmuje sie filtr powietrza i tak: jeden kreci silnikiem, a drugi do wlotu powietrza psika np. sprayem do czyszczenia tapicerki - musi zapalic powiedzial.
Silnikowi nie zaszkodzi taki zabieg a mozna spokojnie pojechac do sklepu po nowe swiece
nie probowalem, ale mowil ze juz tak robil i wszystko OK
-

lysutki - Badacz tematu
ja przed wymiano świec jak nie mogłem go uruchomić to psikałem mu w filtr specjalnym starterem i palił odraz ale słyszałem że zbyt częste stosowanie może załatwić silnik od czasu do czasu można w awaryjnych sytuacjach ja tez go parę razy zastosowałem i zarazie jest wszystko okej. 

ja i mój golf to jedność
- leszeek
- Berbeć
koledzy ja mam problem z odpalaniem bez względu czy ciepło, czy zimno, a na zimnym gorzej
, długo go muszę palić. Świece są ok, jak mu psiknę byle co w spreyu w rurę od filtra powietrza to pali. I nie wiem co to może być, sprawdzałem VAG-iem wszystko jest si z pompą. Może ktoś pomóc?
, długo go muszę palić. Świece są ok, jak mu psiknę byle co w spreyu w rurę od filtra powietrza to pali. I nie wiem co to może być, sprawdzałem VAG-iem wszystko jest si z pompą. Może ktoś pomóc?- Kamil17a
- Berbeć
Kamil17a, kat wtrysku jest poprawny...
jest na to lek na wiecznośc - poprawienie mapy rozruchu w ECU...
odłącz wtyczkę od czujnika temperatury(systemowy)znajduje sie w kruccu wodnym łączacym grubym wężem kruciec z chłodnicą... odłącz go i zobacz jak bedzie palił...
jest na to lek na wiecznośc - poprawienie mapy rozruchu w ECU...
odłącz wtyczkę od czujnika temperatury(systemowy)znajduje sie w kruccu wodnym łączacym grubym wężem kruciec z chłodnicą... odłącz go i zobacz jak bedzie palił...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi