problem z odpalaniem

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

problem z odpalaniem

Postprzez kris55 » 20 paź 2013, o 21:37

Witam. przekrecam kluczyk w stacyjce wszystko jest ok. ale gdy puszczam kluczyk to po okolo 2 sekundach samochod gasnie. i tak kilka razy, ale nie zawsze. zdarza sie ze samochod odpala i wszystko jest ok. jeden mechanik stwierdzil ze to pompa, kolejny ze to kostka w stacyjce. byla tez opcja z immobilajzerem ale zostal naprawiony. mam ten samochod juz kilka lat i wczesniej mi sie to zdarzalo ale bardzo rzadko. od okolo miesiaca dzieje sie to przy kazdym zapaleniu. jakies pomysly????pozdrawiam
1,9 tdi 90km
kris55
Berbeć
 
Posty: 2
Dołączył(a): 20 paź 2013, o 21:22
Lokalizacja: dzialdowo

problem z odpalaniem

 

Postprzez hanawald » 20 paź 2013, o 21:44

ja bym stawiał na kostke stacyjki ;-)
Avatar użytkownika
hanawald
Members
 
Posty: 1461
Dołączył(a): 21 wrz 2012, o 15:17
Lokalizacja: dobrzyn nad wisłą CLI
Rocznik: 97
Silnik: 1.9 tdi
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez kris55 » 20 paź 2013, o 22:50

po podlaczeniu zarowki pomiedzy akumulatorem a elektrozaworem i probie odpalenia, zarowka dziala ciagle mimo ze samochod gasnie. czy to nie wyklucza kostki????

[ Dodano: 2013-11-11, 23:02 ]
po podlaczeniu samochodu do kompa byl jeden blad: start silnika zablokowany przez immobilizer. po usunieciu tego bledu i kolejnych probach odpalenia( kilka razy nie odplił) blad pojawil sie ponownie. czy to moze byc przyczyna problemu? jak to naprawic?
kris55
Berbeć
 
Posty: 2
Dołączył(a): 20 paź 2013, o 21:22
Lokalizacja: dzialdowo


- - -



Powrót do Silniki diesla

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości