problem z odpalaniem , bez gazu tdi

Wszystkie informacje o silnikach diesla.

Moderator: Moderator

problem z odpalaniem , bez gazu tdi

Postprzez davido » 16 gru 2012, o 17:39

witam

potrzebuje pomocy , a mianowicie mam problem z uruchomieniem silnika 1z.
nie ważne jaka jest temperatura na zewnątrz czy -15 czy +30 Bez gazu, łapie tylko na 1s tak jak by chciał zapalić ale od razu gaśnie i tak mogę próbowac bez końca i nie zapali , a odpalić go mogę tylko po wciśnieciu pedału gazu do dechy, i pokręcić rozrusznikiem jakieś 3-4s po czym łapie i gaśnie jak wcześniej i po około 3sek. jest jak by odblokowanie i z gazem w podłodze i chodzi.. przyzwyczaiłem się już na tyle że wiem już w którym momencie złapie i nie musze go katować wysokimi obrotami po uruchomieniu ,,

jak by ktoś miał podobny przypadek i sposób jego rozwiązania bede wdzieczny

pozdrawiam .
davido
Berbeć
 
Posty: 2
Dołączył(a): 16 gru 2012, o 17:08
Lokalizacja: zach-pom

problem z odpalaniem , bez gazu tdi

 

Postprzez palio » 16 gru 2012, o 17:46

Do sprawdzenia kostka stacyjki.

Prawdopodobnie pomoże jej wymiana. Miałem tak samo. Po jej wymianie problem zniknął.
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3891
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez konradgolf3 » 16 gru 2012, o 17:51

odrazu wymieniaj kostke stacyjki jak kupilem golf mojego tez myslalem co oni mi pisza kostka stacyjki nic nie ma a jednak po wymianie od strzala bez gazu
konradgolf3
Czytacz
 
Posty: 36
Dołączył(a): 22 sie 2012, o 19:43
Lokalizacja: Ełk

Postprzez Mata » 16 gru 2012, o 17:58

1000 % kostka stacyjki,idealnie odpalałem swego golfa,przed jej wymianą.
MATA
Mata
Czytacz
 
Posty: 41
Dołączył(a): 6 cze 2008, o 14:49
Lokalizacja: piła

Postprzez pawellomza86 » 16 gru 2012, o 18:18

Zmien filterek tzw odpowierznik na filtrze paliwa taki bialy co laczy dwa przewody i napewno bedzie palil normalnie a przy okazji i filtr zmien jak nie zmieniony jest.Tez kiedys to mialem w pierwszym miom 1z-cie.Kolega mechanik z serwisu skody mi to kazal zmienic i reka odjal
Avatar użytkownika
pawellomza86
Czytacz
 
Posty: 105
Dołączył(a): 31 lip 2009, o 19:28
Lokalizacja: Łomża

Postprzez davido » 16 gru 2012, o 21:21

dzieki Panowie, problem rozwiązany, kosta stacyjki była uszkodzona
pzd
davido
Berbeć
 
Posty: 2
Dołączył(a): 16 gru 2012, o 17:08
Lokalizacja: zach-pom


- - -



Powrót do Silniki diesla

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości