Witam,
Od jakiegoś czasu mam dziwny problem z samochodem. Nie jest on garażowany i po nocy nie ważne z jaką temperaturą odpala bez problemu. Problem pojawia się od czasu do czasu kiedy silnik właściwie jest już rozgrzany. Samochodem jeżdze głównie po mieście a więc odpalam go rano (jest ok), robie 10-15 km i zostawiam samochód na parkingu na kilka godzin. Próba odpalenia po tym czasie wygląda tak, że rozrusznik kręci a samochód nie odpala (tak jakby nie było paliwa). Dziś miałem 2 razy taką sytuację. Przy pierwszej sytuacji odpalił za drugim razem, w drugiej za ok 10...
Co może być przyczyną takiego zachowania?
oczywiście paliwo jest, silnik to 1.9TDI 90KM, samochód z 1997 roku.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Hmm przyczyn może być wiele, przekaźnik 109, immo może blokować i dlatego nie chce odpalić, albo może się cofać paliwo. Wszystkie trzy przypadki sam przerabiałem i sprawdzałem z tego samego powodu, po podłączeniu się pod komputer pokazuje mi, ze immo blokuje dostęp, nie często ale jednak. U mnie to jest najprawdopodobniejsza przyczyna. pozdro
R.I.P Mystic B. [*]
-

BartheZz_3 - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Ja miałem w golfie taki sam problem problem był z kostką od imobilajzera rozwierciłem ją i podpiełem osobno + i do tej pory działało tyle ze auto sprzedałem i to był golf 1.9D
- karolulewicz
- Czytacz
• Strona 1 z 1