witam...
mam problem z grzaniem w aucie....opisze stan najpierw silnika... silnik nagrzewa mi sie do 70 - 75 st gorny przewod goracy dolny zimny...wiec w czym tkwi problem....chcialbym nadmienic ze mialem problemy takze z plynem (tzn jego wyciek)wiec moze to byc przyczyna...
[ Dodano: 2013-03-13, 11:21 ]
poczytalem posty i zastanawiam sie nad ta klapka od cieplo/zimno trzeba zdemontowac cala deske czy istnieje dojscie jakies prostsze
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
makaveli1986 napisał(a):mam problem z grzaniem w aucie....opisze stan najpierw silnika... silnik nagrzewa mi sie do 70 - 75 st gorny przewod goracy dolny zimny...wiec w czym tkwi problem....chcialbym nadmienic ze mialem problemy takze z plynem (tzn jego wyciek)wiec moze to byc przyczyna...
TZN termostat trzyma , sprawdź węże od nagrzewnicy czy są ciepłe obydwa czy jest obieg i czy pompa ma wydajność i jaki duży był ten wyciek może masz układ zapowietrzony
makaveli1986 napisał(a):poczytalem posty i zastanawiam sie nad ta klapka od cieplo/zimno trzeba zdemontowac cala deske czy istnieje dojscie jakies prostsze
Nie nie trzeba jest dostępjak wymontujesz dmuchawę

-

pietrasiak2 - Members
pietrasiak2 napisał(a):TZN termostat trzyma , sprawdź węże od nagrzewnicy czy są ciepłe obydwa czy jest obieg i czy pompa ma wydajność i jaki duży był ten wyciek może masz układ zapowietrzony
Nie nie trzeba jest dostępjak wymontujesz dmuchawę
a jak sprawdzic i w razie czego odpowietrzyc uklad.....
chodzi o panel przedni z kratkami tak??
- makaveli1986
- Czytacz
makaveli1986 napisał(a):a jak sprawdzic i w razie czego odpowietrzyc uklad.....
Tematów full jak się skutecznie odpowietrza
makaveli1986 napisał(a):chodzi o panel przedni z kratkami tak??
Nie dmuchawa jest pod nogami pasażera i tam należy się dostać i trochę gimnastyki też jest

-

pietrasiak2 - Members
poczytalem troche najlepiej jest odpalic odrecic korek rozgrzac silnik i potem zgasic i dolac tak???...
chodzi mi o ta nieszczesna klapke cieplo zimno ona jest po nogami pasazera???
chodzi mi o ta nieszczesna klapke cieplo zimno ona jest po nogami pasazera???
- makaveli1986
- Czytacz
• Strona 1 z 1