witam , mam problem w silniku 1.9 td
sprawa wygląda nastepująco
kiedy obroty wchodzą tak mniej więcej powyżej 2500nm
silnik zaczyna przerywać coś tak dziwnie szarpie
i czasami jak już się rozpędze do prędkości większej niż 90km na piątym biegu, próbuje dodać gazu to jest zero reakcji, dodaje gazu a on nic dopiero musze zredukowac do czwórkii wtedy gaz zaczyna działać
nie wiem co sie dzieje z tym autem boje sie nim jeździć żeby sie cos nie zje...
prosze o pomoc
[ Dodano: 2008-08-04, 14:00 ]
wczoraj jeździłem tym autem i wszystko było 100% sprawne chodził jak burza , jak wstałem jadąc nim do pracy to ten problem sie pojwaił, dodam jeszcze że miesiąc temu była regenerowana pompa wtryskowa i zrobił już ponad trzy tysiące kilometrów po regeneracji
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
masz przewody paliwowe wychodzace z filtra paliwa przezroczyste...
? jak tak to otworz maske wes kolege i ty dodaj gazu powyzej 2,5 tys a on niech patrzy czy przez wezyk nie plyna pecherze(babelki) powietrza... jak tak to filter do wymiany... jak by to bylo ok to napisz...
? jak tak to otworz maske wes kolege i ty dodaj gazu powyzej 2,5 tys a on niech patrzy czy przez wezyk nie plyna pecherze(babelki) powietrza... jak tak to filter do wymiany... jak by to bylo ok to napisz...- piotr0488
- Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
przy predkości 90 to masz na obrotomierzu jakoś 2000obr/min. i w tym czasie wystepuje szarpoanie autem jakby chciał przyśpiueszyć a nie może i pomału obroty rosną az w koncu sie ruszy?? jeśli tak to na bank wina sprzegła.100%
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
SotoM napisał(a):przy predkości 90 to masz na obrotomierzu jakoś 2000obr/min. i w tym czasie wystepuje szarpoanie autem jakby chciał przyśpiueszyć a nie może i pomału obroty rosną az w koncu sie ruszy?? jeśli tak to na bank wina sprzegła.100%
a to czsem nie bedzie wina nastawnika?
hmmmmmmm....

-

Robertuss - Members
- Rocznik: 1999
- Silnik: 2.8 AQD
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
dziękuje wam za pomoc ale uszkodzenie polegało na czym innym - poprostu kabel od plusa w akumulatorze źle łączył , i to sie cały czas pogarszało później w mieście zgas mi kilka razy ale w porząku już to zrobiłem dzięki za pomoc, w ogóle to to moje auto jakieś lewe
-

GITgostek - Badacz tematu
• Strona 1 z 1