? gofer 1.9tdi 1 z 240 tys 96 rModerator: Moderator
• Strona 1 z 1
problem w goferku <czuc zapach ropy >
witam tak jak w temacie mam pytanko jk odpalam goferk ogólnie jak chodzi ma odczucie iż czuc rope od niego ... co moze pływac na to .... tymbardziej ze pare dni temu wymieniałem olej ,kat wtrysku jest wpożadku ,ogólnie mechanicznie wszystko porobiłem co możliwe by goferek smigał jak należy ... może być to wina braku katalizatora ....
? gofer 1.9tdi 1 z 240 tys 96 r
? gofer 1.9tdi 1 z 240 tys 96 r- mike30
- Czytacz
Nie masz jakiś nieszczelności na powrocie? Ewentualnie przy rękawie wlewu paliwa ,nie rozlałeś przy tankowaniu ewentualnie to może złe ropsko czasami tak wali , autko lekko ci pali i w normie?:-)

-

pietrasiak2 - Members
Re: problem w goferku <czuc zapach ropy >
mike30 napisał(a):witam tak jak w temacie mam pytanko jk odpalam goferk ogólnie jak chodzi ma odczucie iż czuc rope od niego ... co moze pływac na to .... tymbardziej ze pare dni temu wymieniałem olej ,kat wtrysku jest wpożadku ,ogólnie mechanicznie wszystko porobiłem co możliwe by goferek smigał jak należy ... może być to wina braku katalizatora ....? gofer 1.9tdi 1 z 240 tys 96 r
polecam zagladnac do bagaznika tam jest pokrywa od pompy paliwa i zobacz czy nie masz tej duzej nakretki luznej.
ja mam benzyniaka ale u mnie wlasnie tam byl problem i dawalo paliwem po dokreceniu jest juz oki
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1