Witam.
Jestem posiadaczem golfa 3 1.9 tdi.
Przeskoczyl mi rozrząd i zawiozłem auto do mechanika. Jutro mam podjechać i podjąć decyzje co i jak dalej. Boje się ze może on mnie naciagac.
Podobno cos się zstalo z kolem rozrządu przy wale korbowym. Pytanie czy przez to mogę mieć do roboty wał - czyli kapitalny remont, czy powinienem szukac problemu tylko u góry - tzn w samej głowicy. Potrzebuje porady bo nie chce swiecic oczami a mieć jakas wiedze czym może mnie on zaskoczyć.
W momencie awarii silnik nie miarowo mi pracowal - miałem kolo 3 km do domu i je pokonałem bez większego problemu. Czy to może siadczyc ze wal jest ok.
Proszę o rade.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
bardziej bym stawiał juz że zawory mogło pogiąć niż to że coś miałoby się z wałem w tdi stać ale jeżeli już by była porządna buba z tym przeskoczeniem paska to na 1500 zł się nie skończy
-

Pozor - Members
mogło zciąc klin mogło byc cos innego
zapytaj co jest do roboty niech pokaże mechanik co chce robic
a Ty zapytaj i pogoogluj a my tu zaraz wycenimy
zapytaj co jest do roboty niech pokaże mechanik co chce robic
a Ty zapytaj i pogoogluj a my tu zaraz wycenimy
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
mogl tylko rozrzad przeskoczyc i trzeba ustawic bo olej wali z uszczelniacza walu albo walka na pasek koszt z robota i wymiana uszczelniacza jakies 100zl zciety klin mysle ze koszt max 200 jesli nie trzeba toczyc czola,jesli dojechal do domu nie ma mozliwosci ze cos z glowica albo dolem silnika nie ruszac,sprawdzic tylko klin i rozrzad
Wtryski AFN,ecu 16bit z passat b4,najdluzsza skrzynia ASD,wolna odma,egr off,kat wybity.
- lisek
- Czytacz
• Strona 1 z 1