Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Poranny rozruch jak w czołgu, 1.9 TDI
Witam wszystkich. Posiadam golfa 19.TDI 90 KM. Podczas porannego rozruchu, samochodem dziwnie trzęsie, po za tym wielkośc wydobujących sie spalin mnie przeraża, czołg sie umywa. Dodam, że spaliny są koloru niebieskiego, te kopcenie trwa do około pół minuty. Byłem z nim na komputerze, ale nie wykazało żadnych nieprawdidłowości. Co może byc zatem przyczyną? i czy to jest normalne?
- Jackal
- Czytacz
niestrasz ludzi macios pierwsza czynnosc sprawccie podgrzewacz swiec czy wogule podaje tamprad golf zapali jak zloto bez grzania swiec czy tak czy tak to podgrzewanie to tylko jakies 2 sek czesto on sie psuje golf zapali ale bedzie kopcil az sie nagrzeje morzecie napisac ze to bzdura ale sasiad to ma jesli nie to morze byc zamala dawka paliwa ale watpie bo jest to sterowane elektrycznie ale ja w swoim starociu ustawialem pompe jak na najmniejsze zuzycie paliwa i zima dzialo sie tak wlasnie tylko niekopcil tak raczej na biaslo 

- mietek
- Badacz tematu
Do świec dochodzi prąd tylko jak świeci kontrolka grzania na desce.Napisz czy jak przekręcisz kluczyk to grzeje świece??(jeżeli jest powyżej +5 st to zaraz gaśnie i nie grzeje).A jak tak kopci to może dawka rozruchowa za wysoka.
Jeżeli to co napisałem Ci pomogło to ...

-

piootrek - Czytacz
- Silnik: 1.4
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Witam. w/g tego schematu który przedstawiłeś przekaźnik od świec jest ten z nr. 12, lecz u mnie jest on gdzie indziej. U mnie jest on oznaczony nr. 109, po wyjęciu go i przekręceniu kluczyka kontrolka od świec sie cały czas pali. Chcę dodać , że przekaźnik ten po przejechaniu kilku km. i wyjęciu go był ciepły, nie widać na nim śladów przepalenia itd. czyli wygląda na to ze jest sprawny.Juz nie mam pojęcia gdzie szukać przyczyn...................
- Jackal
- Czytacz
Zerknij na ten temat.MAsz tu opis gdzie jest dodatkowy bezpiecznik od grzania świec i jak sprawdzić przekaźnik.Osobiście stawiam na ten bezpiecznik przy serwie;
http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?p=16537
http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?p=16537
Jeżeli to co napisałem Ci pomogło to ...

-

piootrek - Czytacz
- Silnik: 1.4
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe